Έχεις παρατηρήσει την σταδιακή αλλαγή του ονόματος του επαγγέλματος του “recruiter” σε “talent acquisition specialist”; Έχεις αναρωτηθεί τι μπορεί να εκφράζει αυτή η αλλαγή του ονόματος του επαγγέλματος; Σε έχει απασχολήσει το πως αυτό μπορεί να μεταφράζεται άμεσα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε εργοδότη, προς τους εργαζόμενους του, δηλαδή ακόμη κι εσένα; Μπορεί ακόμη να έχεις προσέξει και την χρήση διαφόρων επιθέτων σε αγγελίες εργασίας όπως “guru”, “ninja” κ.α.

Στην προκειμένη, η λέξη κλειδί, πιστεύουμε ότι είναι το “ταλέντο”, “talent”! Όλοι κάποια στιγμή έχουμε ακούσει τις εταιρείες και τους εργοδότες να παραπονιούνται ότι πλέον δεν μπορούν να βρουν τα κατάλληλα άτομα για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας/ τις ανάγκες τους. Ο ανταγωνισμός σήμερα είναι μεγάλος όχι μόνο μεταξύ των υποψηφίων που αναζητούν εργασία, αλλά και μεταξύ των εταιρειών. Η επιλογή, λοιπόν, του σωστού προσωπικού μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην επιτυχία της εκάστοτε εταιρείας. 

Για το λόγο αυτό, οι εργοδότες, πλέον δεν αναζητούν  άτομα τα οποία θα έχουν τα τυπικά προσόντα και θα μπορούν να εκτελέσουν μηχανικά τα διαδικαστικά της εκάστοτε θέσης εργασίας. Αναζητούν άτομα που θα έχουν όλα τα προσόντα για να πετύχουν στον τομέα τους και να συνεισφέρουν ενεργά στην ανάπτυξη και εξέλιξη της εταιρείας. Αναζητούν άτομα τα οποία θα μπορέσουν να μεταφράσουν το όραμα και τις αξίες της εταιρείας σε πράξεις οι οποίες θα φτάσουν την εταιρεία στην κορυφή, και γιατί όχι, και την καριέρα τους παράλληλα.

Τα παραπάνω, συνιστούν μερικούς από τους λόγους που πλέον ακούς σχεδόν τους πάντες αναφέρονται στην παράλληλη ανάπτυξη των “soft skills”, ως προϋπόθεση ενός ανταγωνιστικού “βιογραφικού” στην αγορά εργασίας. Αυτές οι βασικές δεξιότητες είναι πιο προσωπικές και είναι αυτές που κάνουν ένα άτομο πιο ολοκληρωμένο και ιδιαίτερα περιζήτητο από δυνητικούς εργοδότες. Σε προηγούμενο άρθρο μας, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τα 6 κορυφαία skills που αναζητούν οι εργοδότες όταν ψάχνουν για νέα ταλέντα. Διάβασε περισσότερα εδώ.

Το ερώτημα είναι εσύ σε ποιά κατηγορία θέλεις να ανήκεις; Σε αυτή των απλών εργαζομένων ή σε αυτή των ταλέντων; Η απάντηση που περιμένουμε να ακούσουμε είναι ότι στόχος σου είναι να ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, των ταλέντων! Συμβουλή μας λοιπόν είναι να προσπαθείς καθημερινά για την βελτίωση σου σε όλους τους τομείς. Ένας επαγγελματίας αντιλαμβάνεται, δεδομένου ότι η αγορά είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και μεταβάλλεται συνεχώς, ότι η εκπαίδευση και η αυτοβελτίωση δε σταματούν ποτέ.

Σκοπός της Randstad είναι να βοηθήσει ταλέντα όπως κι εσύ να εξελίξουν την καριέρα τους. Σου προτείνουμε να επισκέπτεσαι τακτικά το site μας ώστε να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλες τις ευκαιρίες εργασίας στον κλάδο σου. Τι περιμένεις για να κάνεις το επόμενο βήμα στη καριέρα σου; Κάνε την αίτηση σου σήμερα! θα βρείς όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ.