ποια είναι η εργασία ενός HR business partner;

Ως ένας/μία human resources (HR) business partner, είσαι ένας/μία υψηλόβαθμος/η επαγγελματίας στον τομέα των ανθρώπινων πόρων (HR). Εκμεταλλεύεσαι τις δυνατότητές σου στον τομέα για να υποστηρίξεις τους στόχους του οργανισμού. Αναπτύσσεις και διαχειρίζεσαι τα ταλέντα της εταιρείας για να υποστηρίξεις τους επιχειρηματικούς στόχους. Πολλές εταιρείες προσλαμβάνουν HR business partners για να ενσωματώσουν τις λειτουργίες των ανθρώπινων πόρων στη στρατηγική της εταιρείας. Συνεργάζεσαι με την ανώτερη διοίκηση. Παρότι αποτελεί μια νέα δομή στον τομέα, οι HR business partners έχουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της συμμετοχής των εργαζομένων, τη μεγιστοποίηση της διατήρησης του προσωπικού και τη βελτίωση της απόδοσης της εταιρείας.

Η εργασία ενός/μίας HR business partner είναι αποκλειστικά στρατηγικής φύσης. Δεν ασχολείσαι με λειτουργικά θέματα στα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, όπως η διαχείριση προσωπικού ή η αντιμετώπιση των καθημερινών δραστηριοτήτων των εργαζομένων. Οι HR business partners είναι σύμβουλοι και συνεργάτες/τριες των ανώτερων επιχειρηματικών ηγετών/τριων, βοηθώντας τους/τις να αποφασίσουν για τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό. Για παράδειγμα, βελτιώνεις την πολιτική πρόσληψης ταλέντων για να προσελκύσεις ταλαντούχα άτομα στην εταιρεία. Επίσης, τονίζεις τον ρόλο των εργαζομένων στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

Ως HR business partner, είναι σημαντικό να έχεις εξειδίκευση στα ψηφιακά εργαλεία για να παρακολουθείς τις δαπάνες και να βελτιώνεις τις στρατηγικές επικοινωνίας. Δεδομένου ότι εργάζεσαι σε μεγάλες εταιρείες ή πολυεθνικές, χρειάζεται επιδεξιότητα στη διαπολιτισμική αντίληψη για να κατανοήσεις τις επιχειρηματικές πρακτικές, τις μισθολογικές δομές και τους νόμους εργασίας σε διάφορες περιοχές.

Θα ταίριαζε η εργασία ως HR business partner με τις εξαιρετικές δεξιότητές σου στην ανθρώπινη επικοινωνία; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις ποιες ικανότητες και προσόντα χρειάζεσαι για να επιτύχεις σε έναν ρόλο HR business partner. 

θέσεις HR business partner
1

o μέσος μισθός ενός HR business partner

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, ο μέσος μισθός ενός/μιας HR business partner στην Ελλάδα είναι 38.000€ ετησίως. Οι αποδοχές εξαρτώνται από το επίπεδο εργασιακής εμπειρίας και την εκπαίδευση. Ως νέος/α HR business partner, ξεκινάς με έναν μέσο μισθό 26.000€ ετησίως. Αποκτώντας εμπειρία στον κλάδο μπορείς να διαπραγματευτείς υψηλότερες αποδοχές. Οι κορυφαίοι/ες HR business partners έχουν συχνά αποδοχές υψηλότερες των 46.000€ ετησίως.

ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τον μισθό ενός HR business partner;

Εκτός από την εμπειρία και την εκπαίδευσή σου, ο εργοδότης σου επηρεάζει επίσης τις αποδοχές σου. Όταν εργάζεσαι για μια μικρή νεοσύστατη επιχείρηση, είναι πιθανόν ο μισθός σου να είναι χαμηλότερος, αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ενισχύσεις την εργασιακή σου εμπειρία. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν πολύπλοκες ευθύνες και απαιτούν επιπλέον εμπειρία και προσόντα. Επομένως, η εργασία για μια μεγάλη εταιρεία και η ανάληψη πρόσθετων ευθυνών αυξάνει τις αποδοχές σου. 

Η τοποθεσία μπορεί επίσης να επηρεάσει το μισθό που λαμβάνεις. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις με υψηλό κόστος διαβίωσης και υψηλή ζήτηση για HR business partners. Επομένως, η εργασία σε μια μεγάλη πόλη αυξάνει τις αποδοχές σου, σε σύγκριση με την εργασία σε μικρότερες πόλεις.

κατέβασε τον οδηγό μας
2

κατηγορίες HR business partners

Οι κατηγορίες HR business partners περιλαμβάνουν:

αρσενικό κάθεται σε ένα καφέ
αρσενικό κάθεται σε ένα καφέ
3

εργαζόμενος ως HR business partner

Ως HR business partner, είσαι το υψηλόβαθμο στέλεχος που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη στρατηγικών ανθρώπινων σχέσεων που συνάδουν με τους στόχους της εταιρείας. Εάν ο ρόλος ακούγεται ενδιαφέρων, μάθε περισσότερα για τα καθήκοντα, τις ευθύνες και τις προοπτικές εργασίας των HR business partners στην Ελλάδα.

4

τα προσόντα και η εκπαίδευση ενός HR business partner

Για να εργαστείς ως HR business partner, χρειάζονται τα παρακάτω προσόντα:

  • Πτυχίο: είναι σημαντικό τουλάχιστον ένα πτυχίο στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού για να εργαστείς ως HR business partner. Ιδανικά ένα Bachelor of Science with honours στη διοίκηση επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Μπορείς ακόμα να πραγματοποιήσεις μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο.
  • Εργασιακή εμπειρία: εκτός από την απόκτηση ακαδημαϊκής γνώσης, θα ήταν χρήσιμο να βελτιώσεις την εργασιακή σου εμπειρία. Χρειάζεσαι εμπειρία σε βάθος από την εργασία σε ρόλο που σχετίζεται με το ανθρώπινο δυναμικό. Εργάσου στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού σε μια ανώτερη θέση για να αποκτήσεις εμπειρία στη διατήρηση σχέσεων με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

οι ικανότητες και δεξιότητες του HR business partner

Μερικά από τα προσόντα των HR business partners είναι τα παρακάτω:

  • Γνώση των επιχειρήσεων: ως HR business partner, είναι σημαντική η κατανόηση των οικονομικών, των κινδύνων και των επιχειρηματικών στόχων. Η γνώση σου για τον κλάδο βοηθά στην ανάπτυξη στρατηγικών που συμβάλλουν στην πρόσληψη ταλαντούχων ατόμων για την εξέλιξη της εταιρείας.
  • Επικοινωνιακές δεξιότητες: ως HR business partner, επικοινωνείς με τα ανώτερα στελέχη της επιχείρησης και τους παρέχεις καίριες πληροφορίες σχετικά με τις στρατηγικές ανθρωπίνων πόρων. Μεταφέρεις σχόλια και υποδείξεις τους σε νεότερους/ες εργαζόμενους/ες. Οι επικοινωνιακές σου δεξιότητες είναι επίσης χρήσιμες για την προετοιμασία αναφορών.
  • Διαπροσωπικές δεξιότητες: ως HR business partner, συνεργάζεσαι με άλλους/ες και δημιουργείς κλίμα εμπιστοσύνης. Συνεργάζεσαι με εργαζόμενους/ες σε διάφορα επίπεδα της εταιρείας, και δεξιότητες όπως η φιλικότητα, η υπομονή και η ενεργός ακρόαση σε βοηθούν να δημιουργήσεις παραγωγικές εργασιακές σχέσεις.
  • Ευελιξία: το ανθρώπινο δυναμικό αλλάζει διαρκώς, και είναι πιθανόν να αντιμετωπίσεις απρόβλεπτα θέματα όπως οι συγκρούσεις μεταξύ εργαζομένων. Είναι σημαντικό να μπορείς να προσαρμόζεσαι στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον. Η ευελιξία σου σε βοηθά να επιλύεις τα προβλήματα που προκύπτουν και να αποφεύγεις τις συγκρούσεις.
  • Ηγετικές ικανότητες: ως HR business partner, ηγείσαι του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Καθώς ηγείσαι, χρειάζεσαι αντίστοιχες ικανότητες για να καθοδηγήσεις την οργάνωση. Οι ηγετικές ικανότητές σου σε καθιστούν αξιόπιστο και πρότυπο έμπνευσης στην εταιρεία.
  • Τεχνολογική ευφυΐα: ως HR business partner, χρειάζεσαι τεχνικές δεξιότητες για την ανάλυση και την ερμηνεία των δεδομένων που σχετίζονται με τους ανθρώπινους πόρους. Έτσι, θα μπορείς να κατανοήσεις τις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού και να ενσωματώσεις τα ευρήματά σου στην ευρύτερη στρατηγική.
5

FAQs

Εδώ θα βρεις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν το ρόλο του/της HR business partner.
 

thank you for subscribing to your personalised job alerts.