Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνουμε η αγορά εργασίας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και οι νέες θέσεις εργασίας δεν έχουν την ίδια ανάπτυξη σε σχέση με παλιότερες χρονιές. Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι οι νέες θέσεις εργασίας που μας ενδιαφέρουν περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές (πχ Αθήνα, Θεσσαλονίκη) τότε η προσπάθεια μας για να βρούμε την επόμενη ευκαιρία απασχόλησης αρχίζει να αποκτά σημαντικές δυσκολίες.

Παρ' όλα αυτά και όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας εσείς δεν πρέπει να σταματήσετε τις προσπάθειες σας για να βρείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και τους εργοδότες που αναζητούν προσωπικό.

Ακόμα και αν οι συνθήκες της αγοράς εργασίας δεν είναι όπως παλιότερα αν ψάξουμε καλά και με σύστημα σίγουρα υπάρχουν εργοδότες που θα χρειαστούν προσωπικό το επόμενο διάστημα. Αυτό που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι να εντοπίσουμε ποιες είναι οι δεξιότητες μας και τι είμαστε ικανοί να κάνουμε στην περίπτωση που δεν εμφανιστεί η ιδανική εργασία.

Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η ευελιξία μας. Αν για παράδειγμα σε αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας δίπλα στο σπίτι μας, πιθανόν θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και για διαθέσιμες θέσεις εργασίας έστω και να πρέπει να μετακινηθούμε λίγο παραπάνω. Η ευελιξία είναι ένα στοιχείο που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους τους εργαζόμενους είτε πρόκειται για ένα έμπειρο στέλεχος είτε πρόκειται για ένα απόφοιτο πανεπιστημίου που μόλις τώρα ξεκινάει την καριέρα του.

Για να ξεκινήσετε την αναζήτηση για την νέα σας εργασία μην ξεχάσετε να δείτε τις νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημοσιευθεί στο / μπορεί κάποια να ταιριάζει στα προσόντα σας.