Η διαδικασία αναζήτησης εργασίας μπορεί να αποτελέσει  μια συνθέτη και χρονοβόρα δραστηριότητα . Μπορεί όμως να είναι και πιο απλή από όσο φαίνεται. Στην πραγματικότητα για να διεκδικήσουμε μια θέση εργασίας αυτό που συνήθως πρέπει να κάνουμε είναι να προωθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ικανότητες και την εμπειρία μας για να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον εκείνων που έχουν την τελική επιλογή στις προσλήψεις.

Αν λοιπόν έχουμε φτάσει στο σημείο να μας καλέσουν σε μια συνέντευξη για εργασία θα πρέπει πάντα να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να διεκδικήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την θέση που μας προσφέρεται. Ανάμεσα στις διάφορες πηγές για την καλύτερη προετοιμασία μας κάποιοι μας συμβουλεύουν να ακολουθήσουμε τα παρακάτω

1. Να αφιερώσουμε χρόνο για να κάνουμε μια πολλή καλή έρευνα στο site της εταιρίας που θα επισκεφθούμε σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, τα σημεία στα οποία έχει παρουσία,  καθώς και τον σκοπό τις αξίες που πρεσβεύει.

2. Στις μηχανές αναζήτησης στο internet κάντε μια έρευνα σχετικά με δελτία τύπου, δημοσιεύματα   ή άλλες πληροφορίες που μπορεί να έχουν καταγραφεί.

Εφόσον γνωρίζεται τα στοιχεία του Ανθρώπου με τον οποίο θα συναντηθείτε:

3. Ελέγξτε κατά πόσο υπάρχει παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (πχ το LinkedIn) και δείτε αν υπάρχουν κοινές γνωριμίες από τις οποίες θα μπορούσατε να λάβετε μια θετική σύσταση εφόσον χρειαστεί .

4. Κάντε μια έρευνα στις μηχανές αναζήτησης στο internet. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πληροφορίες που μπορεί να βρούμε για το οτιδήποτε μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες.

5. Ελέγξτε κατά πόσο υπάρχει παρουσία της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εντοπίστε τις πληροφορίες που δημοσιεύονται.

6. Μελετήστε προσεκτικά τις λεπτομέρειες στην αγγελία που έχει δημοσιευθεί και προετοιμαστείτε για να μπορείτε να δώσετε τις κατάλληλες απαντήσεις για το πώς η γνώσεις σας και οι εμπειρία σας θα ταιριάζει στην συγκεκριμένη θέση εργασίας.

7. Μελετήστε καλά όλες τις πληροφορίες στο βιογραφικό σας έτσι ώστε να είστε σε θέση να δώσετε απαντήσεις σε ότι προκύψει.

8. Προετοιμάστε πιθανές ερωτήσεις που θα θέλατε να γνωρίζεται για την συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Η προετοιμασία δεν αρκεί από μόνη της για να εξασφαλίσουμε την επόμενη εργασία μας. Μπορεί όμως να μας αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες μας να διεκδικήσουμε αυτό που επιθυμούμε.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις θέσεις εργασίας που χειριζόμαστε στο www.randstad.gr αλλά και στα ακόλουθα social media: FacebookLinkedInTwitter και Blog.