Γνωρίζετε πως ένα σημαντικό ποσοστό από τις θέσεις εργασίας που προκύπτουν, δεν ανακοινώνονται ποτέ επίσημα ως αγγελίες σε κάποιο έντυπο μέσο ή σε κάποιο site; Αν όχι, ήρθε η στιγμή να το μάθετε! Αν ναι, πώς το αντιμετωπίζετε;

Δεδομένου ότι η προσφορά θέσεων απασχόλησης σήμερα δεν παρουσιάζει τα ίδια μεγέθη με παλιότερα, είναι πολύ σημαντικό για κάθε υποψήφιο που θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες για να βρει δουλειά, να αναζητά και αυτές τις θέσεις· αυτές που δεν ανακοινώνονται. Πού, όμως, μπορεί να τις αναζητήσει; Αυτό είναι και το σημαντικότερο σημείο.

  • Μπορείτε να αναζητήσετε θέσεις εργασίας που θα σας ενδιέφεραν, μέσω των φίλων και των γνωστών σας. Ενημερώστε για το ότι είστε σε αναζήτηση εργασίας και για το τι ψάχνετε, και ρωτήστε τους αν γνωρίζουν για κάποια σχετική θέση.
  • Μπορείτε να εγγραφείτε και να στείλετε το βιογραφικό σας σε εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Randstad, προκειμένου να καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων τους και να σας καλέσουν οι σύμβουλοι όταν υπάρχει θέση απασχόλησης που ταιριάζει με τα προσόντα σας, ακόμα κι αν εσείς δεν γνωρίζετε για την ύπαρξη της θέσης αυτής.
  • Εντοπίστε τις εταιρίες που σας ενδιαφέρουν και κάντε κάποιο τηλεφώνημα. Εξηγήστε πολύ σύντομα -εκτός εάν σας δίνουν περισσότερο χρόνο- τι ακριβώς αναζητάτε και τι μπορείτε να προσφέρετε. Πιθανόν να βρεθείτε στην περίπτωση που η εταιρία σκέφτεται να προσλάβει κάποιο άτομο με τα δικά σας προσόντα.

Σε κάθε περίπτωση, μείνετε ενεργητικοί και αισιόδοξοι, και οργανωθείτε ακόμα καλύτερα. Επισκεφθείτε τώρα το site της Randstad και εγγραφείτε ανεβάζοντας το βιογραφικό σας.