Οι εργοδότες δημοσιεύοντας αγγελίες για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται επιθυμούν να βρουν τα στελέχη εκείνα που θα προσφέρουν αξία και θα κάνουν την πραγματική διαφορά. Ποιοι είναι όμως ιδανικοί υποψήφιοι για τις θέσεις αυτές;

Για να φτάσει όμως μια εταιρία στο στάδιο της τελικής επιλογής θα πρέπει πρώτα να έχουν καταγραφθεί οι απαιτήσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες, την επαγγελματική εμπειρία και τις δεξιότητες, καθώς και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που θα πρέπει να έχει ο ιδανικός υποψήφιος για την θέση εργασίας. Αναζητώντας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και μέσα από την διαδικασία αξιολόγησης και εύρεσης προσωπικού θα προκύψει και το στέλεχος που θα επιλεχθεί.

Οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα περισσότερα από τα απαιτούμενα προσόντα, έχουν ανταποκριθεί άμεσα, ενώ και κατά την διαδικασία αξιολόγησης καταφέρουν να πείσουν για τις ικανότητες τους, είναι αυτοί που πιθανόν θα συγκεντρώσουν και τις περισσότερες πιθανότητες. Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης και το πόσο θα ταιριάξει ένας υποψήφιος με την κουλτούρα και τις αξίες μίας εταιρίας.

Αν θέλετε να γίνετε εσείς ο υποψήφιος που θα επιλεχθεί από ένα εργοδότη φροντίστε ώστε να έχετε διαβάσει προσεκτικά την περιγραφή της αγγελίας. Για εξοικειωθείτε με τις διαφορετικές απαιτήσεις στις θέσεις εργασίας κάντε αναζήτηση στο http://www.randstad.gr.