Ανεξάρτητα από τις συνθήκες που βρίσκετε η αγορά εργασίας κατά διαστήματα,  πάντα θα υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων που θα διεκδικεί μια θέση για μόνιμη απασχόληση . Η διαφορά όμως που προκύπτει μεταξύ του “θέλω τώρα” απασχόληση και των ενεργειών που πραγματοποιεί  κάνεις για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας αποδεικνύεται στην πράξη αρκετά μεγάλη και σε κάποιες περιπτώσεις αξεπέραστη.

Αυτό αποδεικνύετε στην πράξη από υποψηφίους για εργασία  οι οποίοι ενώ βρίσκονται στην αναζήτηση εργασίας η δραστηριότητα τους για να πετύχουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους είναι αρκετά περιορισμένη.

Προφανώς αν κάποιος θέλει να βρει άμεσα εργασία, το να καταχωρήσει μέσα σε μία εργάσιμη εβδομάδα το βιογραφικό του σε ένα site με αγγελίες ή να το στείλει με e-mail σε μια θέση εργασίας που δημοσιεύετε στην εφημερίδα, μάλλον δεν δείχνει το ενδιαφέρον του για να βρει απασχόληση, αλλά δεν θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η αναζήτηση εργασίας και πόσο μάλλον όταν επιθυμούμε μόνιμη απασχόληση θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια full-time δραστηριότητα ή οποία ανάλογα και με τα αποτελέσματα που έχουμε θα πρέπει να διαφοροποιείτε μέχρι να βρούμε εργασία.

Διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε ευκαιρίες απασχόλησης να χαθούν.