Αν φέτος το καλοκαίρι είναι οι τελευταίες σας εξετάσεις στην σχολή, εκτός από τις πλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές θα πρέπει από τώρα να σκεφθείτε και το επόμενο βήμα. Θα συνεχίσετε τις σπουδές σας ή θα προσπαθήσετε να βρείτε εργασία ;

Αν προσπαθήσετε να βρείτε εργασία τότε χρειάζεται προετοιμασία όπως ακριβώς όταν προετοιμάζεστε για τις εξετάσεις για την σχόλη σας. Η εύρεση εργασίας είναι μια διαδικασία η οποία χρειάζεται πλάνο και σχεδιασμό και ειδικότερα για όσους  σύντομα θα προσπαθήσουν να βρουν μία δουλεία.

Αν για παράδειγμα αυτό το καλοκαίρι θα ολοκληρώσετε τις σπουδές σας στην λογιστική θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι  το Σεπτέμβριο αντίστοιχα τις ίδιες θέσεις εργασίας που θα διεκδικείτε εσείς, θα τις διεκδικούν και  οι συνάδελφοι  που θα αποφοιτήσετε μαζί, αλλά και απόφοιτοι άλλων σχολών καθώς και υποψήφιοι που έχουν τις ίδιες ακαδημαϊκές γνώσεις  και έχουν ήδη εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Έτσι  λοιπόν θα χρειαστεί , όσο μακρινό και αν φαίνεται, να κάνετε από τώρα τα πρώτα βήματα. Ποια είναι αυτά;  Μα φυσικά η προετοιμασία του βιογραφικού και μιας συνοδευτικής επιστολής. Μόλις τα ολοκληρώσετε θα είστε σε θέση να τα καταχωρήσετε αρχικά στις εταιρείες που ασχολούνται με την εύρεση και επιλογή προσωπικού όπου σας παρέχουν την δυνατότητα να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας online.

Ένα επόμενο βήμα  είναι η επαφή με το γραφείο διασύνδεσης ή επαγγελματικής σταδιοδρομίας της σχολής σας  για να δείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το γραφείο και δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για πρακτική άσκηση ακόμα και αν πρέπει να θυσιάσετε ένα μέρος από τις διακοπές σας. Μην ξεχνάτε ότι οι εργοδότες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση σε υποψηφίους που έχουν ήδη κάποια εργασιακή εμπειρία.

Η εύρεση εργασίας και ειδικά για κάποιους που πιθανόν  να είναι “πρωτάρηδες”, είναι μια διαδικασία που θα χρειαστεί να κάνουμε κάποια σχετική προετοιμασία. Έτσι και αλλιώς και οι σπουδές και η εξειδίκευση σε κάποιο τομέα γίνονται για να αποκτήσουμε τα απαραίτητα εφόδια για την μελλοντική μας καριέρα. Επειδή αυτό το βήμα είναι πλέον πολύ κοντά οργανωθείτε και μην αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους.