Σε αρκετές περιπτώσεις υποψήφιων  δεν μπορεί κανείς να διακρίνει αν υπάρχει πραγματική επιθυμία για εργασία και εύλογα δημιουργείτε το ερώτημα μήπως τελικά  δεν ψάχνετε για δουλειά;

Οι εργοδότες σε αυτή την περίοδο που διανύουμε  επιθυμούν να καλύπτουν τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν με εργαζόμενους που θα έχουν κίνητρο για εργασία, ενδιαφέρον για να προσφέρουν το κάτι παραπάνω αλλά και διάθεση για να αναπτύξουν τον ρόλο που θα τους ανατεθεί παράλληλα με την καριέρα τους .

Ως σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού και μέσα από την διαδικασία εύρεσης και αξιολόγησης  προσωπικού, ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς υποψήφιους για εργασία.  Ανάμεσα στους υποψηφίους που περνάνε την διαδικασία αξιολόγησης υπάρχουν τα στελέχη που έχουν ξεκάθαρο στόχο για την καριέρα τους, εκείνοι που λόγο της εμπειρίας που έχουν αυτοπεποίθηση, αλλά  και κάποιοι οι οποίοι θεωρούν ότι οι ακαδημαϊκές γνώσεις θα ανοίξουν όλες τις πόρτες.

Σε όποια φάση της επαγγελματικής σας καριέρας και αν βρίσκετε, σε κάποιο στάδιο θα χρειαστεί να περάσετε από την διαδικασία μιας συνέντευξης εργασίας, κατά την οποία θα πρέπει να παρουσιάσει  τις επαγγελματικές του δεξιότητες, τις ικανότητες, την εμπειρία  αλλά και το κίνητρο και την διάθεση τους για εργασία.

Αν βρίσκεστε στην διαδικασία αναζήτησης εργασίας γιατί είστε άνεργοι ή γιατί επιθυμείτε να  αλλάξετε εργοδότη μην αφήνετε τα πράγματα στην τύχη τους. Κάντε το πλάνο σας, προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα πριν από μια  πιθανή συνέντευξη εργασίας και  δείξτε σε ένα πιθανό εργοδότη το πραγματικό σας ενδιαφέρον και την διάθεση σας για να διεκδικήσετε την συγκεκριμένη θέση εργασίας.