Η εύρεση εργασίας σας φαίνεται μία διαδικασία αρκετά απαιτητική; Μάλλον έχετε δίκιο! Αλλά σημασία έχει να είναι και αποδοτική. Μία σημαντική συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά την διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι να είστε οργανωμένοι και προετοιμασμένοι.

Η σύνταξη ενός επαγγελματικού βιογραφικού που θα «διαφημίζει» τα προσόντα και τις δυνατότητές σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα στην εύρεση εργασίας. Η συνοδευτική επιστολή δεν είναι πλέον κάτι έξτρα, είναι το απαραίτητο στοιχείο που μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να κερδίσετε το ενδιαφέρον ενός εργοδότη.

Εξίσου σημαντικό είναι να θυμάστε καλά τι περιλαμβάνεται στο βιογραφικό σας και να μπορείτε να το υποστηρίξετε.

Πρέπει να θυμάστε τι πληροφορίες αναφέρει η θέση εργασίας για την οποία στείλατε το βιογραφικό σας, αλλά και να γνωρίζετε κάποιες βασικές πληροφορίες για την εταιρία στην οποία αιτείστε. Αν σας βοηθά, κρατείστε σημειώσεις με τις ημερομηνίες, τις θέσεις εργασίας και τις εταιρίες που έχετε κάνει αίτηση.

Να είστε σε σχετική εγρήγορση ανά πάσα στιγμή  και να έχετε το κινητό σας διαθέσιμο, ώστε να μπορέσουν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας.

Βρείτε θέσεις εργασίας που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν στο www.randstad.gr.