Η στρατηγική για την αναζήτηση εργασίας την οποία μπορεί να ακολουθήσει ένας υποψήφιος  μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους, παρ’ όλα αυτά είναι σημαντικό  να  συμβαδίζει με τις κοινωνικές, τις τεχνολογικές και τις διεθνείς αλλαγές.  Ορισμένες στρατηγικές σχετικά με την  εύρεση εργασίας, σε αυτό το πλαίσιο, μπορούν να είναι:

  1. Ενημερωθείτε σχετικά με νέες θέσεις εργασίας σε διάφορα σχετικά έντυπα (στον Τύπο γενικότερα).
  2. Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες που σχετίζονται με την εύρεση προσωπικού ή τις σελίδες των εταιρειών που σας ενδιαφέρουν.
  3. Δηλώστε συμμετοχή σε ημέρες καριέρας και λάβετε μέρος σε μια πρώτη συνέντευξη γνωριμίας  με κάποια εταιρεία.
  4. Εκμεταλλευτείτε εποχικές θέσεις εργασίες ή θέσεις ημιαπασχόλησης, ώστε να αποκτήσετε προϋπηρεσία.
  5. Διατηρήστε το δίκτυο γνωριμιών σας ενεργό και ενημερωμένο. Σελίδες όπως το LinkedIn είναι πολύ σημαντικές και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε σημαντικές επαφές.
  6. Καταχωρήστε το βιογραφικό σας  με δική σας πρωτοβουλία, ακόμα κι αν δεν έχει δημοσιευτεί κάποια αγγελία για εργασία. Σε περίπτωση κάποιου σχετικού ανοίγματος ή κάποιας νέας προσφοράς εργασίας, το βιογραφικό σας θα είναι από τα πρώτα που θα ελεγχθούν.

Για τα βέλτιστα αποτελέσματα, οι παραπάνω στρατηγικές πρέπει να λειτουργούν συνδυαστικά. Η επιμονή και η συνεχής προσπάθεια θα οδηγήσουν στην επιθυμητή έκβαση της διαδικασίας.