Παλιότερα συζητάγαμε για τα θέματα υγείας και χρησιμοποιήσαμε την έκφραση για το πόσα μήλα φάγαμε για να είμαστε υγιείς.  Τώρα πλέον, εκτός από τα θέματα υγείας και διατροφής, ένα θέμα που μας απασχολεί σημαντικά είναι αυτό της εργασίας . Αν βρίσκεστε στην αναζήτηση εργασίας και κάποιος σας ρωτήσει σήμερα «σε πόσες εταιρείες στείλατε το βιογραφικό σας αυτή την εβδομάδα» μπορείτε να απαντήσετε.

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που πρέπει να βασίζετε σε πλάνο και  οργάνωση. Αν ένας υποψήφιος για εργασία θέλει πραγματικά να βρει εργασία θα πρέπει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για να προωθήσει το βιογραφικό του,  τις ικανότητες του και την εμπειρία του σε όλους τους πιθανούς εργοδότες .

Δεν μπορεί ένας υποψήφιος για εργασία να λέει ότι δεν βρίσκει δουλειά και όταν ένας σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού ρωτήσει σε πόσες θέσεις εργασίας  έχει σταλεί το βιογραφικό την περασμένη εβδομάδα να μην έχει κάποια απάντηση .

Η εύρεση εργασίας είναι μια διαδικασία που έχει απαιτήσεις στις οποίες πρέπει ένας υποψήφιος να ανταποκριθεί .  Αν θέλουμε να βρούμε εργασία το να μην στέλνουμε το βιογραφικό μας σε εργοδότες δεν θα βοηθήσει στο να βρούμε μία νέα θέση εργασίας .

Από την άλλη, μόνο το βιογραφικό θα αναρωτηθεί κάποιος,  μπορεί να εξασφαλίσει μια νέα καριέρα ; Σίγουρα το βιογραφικό και η συνοδευτική επιστολή δεν μπορούν από μόνα τους να εξασφαλίσουν  ότι θα βρεθεί μια εργασία, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να κρατάμε στο συρτάρι ή στον υπολογιστή μας μήπως και μας τα ζητήσει κάποιος.

Για να ξεκινήσετε μπορείτε να καταχωρήσετε εδώ το βιογραφικό σας και να το κάνετε διαθέσιμο σε κάθε μελλοντική αναζήτηση για στελέχη.