Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που πάντα θα απασχολεί το εν δυνάμει  ανθρώπινο δυναμικό. Ένας υποψήφιος ψάχνοντας για δουλεία μπορεί να βρεθεί σε μια διαδικασία ή οποία να μην εξελιχθεί όπως θα ήθελε. Τα αποτελέσματα μας μπορούν να βελτιωθούν ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Ενημερωθείτε, από τον Τύπο, τα sites κτλ για όλες τις αγγελίες εργασίας που, κατά καιρούς, δημοσιεύονται.
  2. Για κάθε αγγελία, στην οποία κάνετε κάποια αίτηση, φροντίστε να ανανεώνεται κατάλληλα το βιογραφικό σας, ώστε να ανταποκρίνεται στην συγκεκριμένη θέση εργασίας.
  3. Κρατήστε στο ημερολόγιο σας τις λεπτομέρειες (όνομα εταιρίας, θέση εργασίας, όνομα υπευθύνου, email) για τις θέσεις εργασίας που θα στείλετε το βιογραφικό σας για να μην επαναλάβετε την διαδικασία στην περίπτωση που πέσετε στην ίδια θέση.
  4. Εκμεταλλευτείτε το δίκτυο γνωριμιών σας και μάθετε για πιθανές νέες θέσεις εργασίας, άλλα ενημερώστε επίσης και για ποια απασχόληση ενδιαφέρεστε.
  5. Καθ’ όλη την διάρκεια της αναζήτησής σας για εργασία, βελτιώστε διάφορες δεξιότητες και ικανότητες που έχετε ή αποκτήστε νέες.

Στο site της Randstad μπορείτε να δημιουργήσετε το προφίλ σας καταχωρώντας το βιογραφικό σας, αλλά και βρείτε  θέσεις εργασίας, σε διαφορετικούς πολλούς πιθανούς κλάδους.