Εφόσον βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας θα πρέπει να αξιοποιείτε όλα τα όπλα που έχετε στη διάθεση σας για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα σας αλλά και τις πιθανότητες να βρείτε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα σας ;

Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, που μπορεί να έχει καθοριστική σημασία για την εύρεση κάποιας ενδιαφέρουσας δουλειάς, είναι η αξιοποίηση του κοινωνικού μας δικτύου. Πώς γίνεται αυτό; Προσεγγίζοντας άτομα που βρίσκονται είτε στο στενότερο είτε στο ευρύτερο κοινωνικό μας περιβάλλον και ενημερώνοντας, με σαφήνεια, ότι βρισκόμαστε σε αναζήτηση εργασίας αλλά και τι εργασία ακριβώς ψάχνουμε (το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό ειδικά όταν σκοπεύουμε να αλλάξουμε καριέρα.

Πολλές φορές, άτομα, τα οποία προσεγγίζουμε, μπορεί να απασχολούνται στο χώρο εργασίας, στον οποίο θέλουμε να έχουμε απασχόληση, ή να έχουν άτομα στο κοινωνικό τους δίκτυο που να μπορούν να μας παρέχουν πληροφορίες και βοήθεια. Πώς μας εξυπηρετεί; Αρκετές φορές, θέσεις εργασίας καλύπτονται μέσω προσωπικών συστάσεων καθώς οι εργοδότες νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, επειδή οι σχέσεις είναι ανταποδοτικές, από την παροχή βοήθειας προς εμάς ωφελούνται και τα άτομα που μας παρέχουν τη βοήθεια γιατί, με αυτόν τον τρόπο, ενισχύουν το κοινωνικό τους δίκτυο.

Μη διστάζετε να αξιοποιείτε το κοινωνικό σας δίκτυο για να βρείτε τη δουλειά που σας ενδιαφέρει! Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε το www.randstad.gr/blog για να διαβάσετε τα άρθρα της Randstad σχετικά με την εύρεση εργασίας.