Ψάχνετε δουλειά; Έχετε σκεφθεί πού θα θέλατε να απασχοληθείτε; Σε ποια θέση, κλάδο, εταιρία; Έχετε κάποιο πλάνο για το πώς να φτάσετε εκεί;

Δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι που ψάχνουν δουλειά, αλλά το κάνουν χωρίς σύστημα και οργάνωση. Αυτό μπορεί να δυσκολεύει την αναζήτησή τους, ακόμα και να τη «σαμποτάρει». Και τι εννοούμε με αυτό; Υπάρχουν υποψήφιοι που δε θυμούνται σε ποιες αγγελίες έχουν στείλει το βιογραφικό τους, ή που στέλνουν μαζικά το βιογραφικό τους σε όλες τις διαθέσιμες θέσεις  απασχόλησης το έχουν στείλει. Δεν είναι λίγοι, επίσης, εκείνοι για τους οποίους στέλνουν συγγενείς και φίλοι, οπότε δεν γνωρίζουν πως έχουν κάνει αίτηση για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Η δραστηριότητα που θα εξελιχθεί σύμφωνα με τα παραπάνω μπορεί να μην έχει τελικά τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ειδικά στην περίπτωση  που ένας εργοδότης ενδιαφερθεί να καλέσει σε συνέντευξη επιλογής ένα υποψήφιο ο οποίος τελικά δεν γνωρίζει γιατί τον καλούν, μπορεί να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση και να του στερήσει κάποια ευκαιρία για δουλειά.

Οργανωθείτε, λοιπόν, συστηματοποιήστε την αναζήτησή σας για εργασία και θα δείτε πως τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν πιο σύντομα θετικά!