Αν αυτό το διάστημα ψάχνεις δουλειά στην Αθήνα θα πρέπει να αξιοποιήσεις όλες τις διαθέσιμες επιλογές και τα μέσα χωρίς να υπάρχει περιορισμός σε ένα ή δύο μηχανές αναζήτησης εργασίας.

Ξεκινώντας πάντα με την ανανέωση και την διαμόρφωση του βιογραφικού και της συνοδευτικής μας επιστολής θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα να ανταποκριθούμε άμεσα σε κάθε θέση εργασίας που μπορεί να προκύψει. Αν για παράδειγμα ένα οικογενειακός φίλος μας ενημερώσει για κάποια επαγγελματική επαφή που γνωρίζει, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να προωθήσουμε το βιογραφικό μας με κάθε τρόπο.

Επίσης θα πρέπει να είμαστε σε θέση να λαμβάνουμε την ενημέρωση για τις νέες θέσεις εργασίας που δημοσιεύονται στα ηλεκτρονικά και τα έντυπα μέσα. Αν μια εφημερίδα δημοσιεύει αγγελίες μια συγκειμένη ημέρα, τότε θα πρέπει να φροντίσουμε να την προμηθευτούμε και να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες που μας ενδιαφέρουν την ίδια μέρα. Αν αφήσουμε την αποστολή του βιογραφικού για την επόμενη μέρα, τότε ίσως να είναι αργά.

Απαραίτητη κρίνεται και η καταγραφή της δραστηριότητας μας. Κάποια από τα μέσα δημοσιεύουν αγγελίες για τους ίδιους εργοδότες. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αποφύγετε να στείλετε το βιογραφικό σας πολλές φορές για την ίδια θέση.

Τέλος, καταχωρήστε το βιογραφικό σας σε εταιρίες που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού για να έρθετε σε επαφή με τους ειδικούς στον κόσμο της εργασίας.