Η αγορά εργασίας δημιουργεί έντονους  προβληματισμούς σε αρκετούς εργαζόμενους τόσο στο ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.  Παλιότερα το επαγγελματικό πλάνο ενός εργαζόμενου περιελάμβανε την εύρεση μια σταθερής εργασίας και την ανάπτυξη σταδιακά της καριέρας του. Πλέον τα δεδομένα για την εργασία είναι διαφορετικά και κάποιοι που βρίσκονται σε απασχόληση ίσως χρειαστεί να προετοιμαστούν για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους.

Πώς, όμως, μπορεί να βρει κάποιος μια δουλεία όταν έχει εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα εργοδότη ή σε ένα αντικείμενο; Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς στην διαδικασία αναζήτησης εργασίας δεν έχουν  αλλάξει και τόσο πολύ.

Αρχικά θα χρειαστεί είτε να ανανεώσουμε το παλιό βιογραφικό ή να διαμορφώσουμε ένα νέο εφόσον δεν υπάρχει κάποιο σε ηλεκτρονική μορφή. Στην συνέχεια θα χρειαστεί να προετοιμάσουμε το κείμενο το οποίο θα αποτελέσει την βάση για την συνοδευτική επιστολή μας.

Αφού έχουμε ολοκληρώσει τα παραπάνω έχουμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε από εφημερίδες που δημοσιεύουν αγγελίες για τις θέσεις εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις επαγγελματιών (π.χ μηχανικοί , λογιστές κλπ) υπάρχουν και εξειδικευμένα περιοδικά στα οποία δημοσιεύονται ευκαιρίες εργασίας.

Από τα πιο σημαντικά εργαλεία για να βρούμε δουλεία σήμερα είναι το internet. Στο internet μπορεί κανείς να ψάξει για να βρει δουλεία, να στείλει ή να καταχωρήσει το βιογραφικό του μέσω site που δημοσιεύουν αγγελίες, μέσω portals και forums, μέσω των social media (Facebook, Twitter, LinkedIn), των site των εταιρειών που μας ενδιαφέρουν και τέλος μέσω των site των εταιριών Ανθρώπινου Δυναμικού όπως είναι ή Randstad  και το www.randstad.gr στο οποίο μπορείτε να δείτε νέες θέσεις εργασίας και να καταχωρήσετε εύκολα το βιογραφικό σας.

Οι υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού που προφέρονται από την Randstad στους υποψήφιους για εργασίας είναι πάντα ΔΩΡΕΑΝ.