Έχει αποδειχθεί ότι ο περισσότερος κόσμος όταν αναζητά εργασία θεωρεί ότι το να βρει μια αγγελία για μια νέα θέση εργασίας αποτελεί μια απλή και εύκολη διαδικασία. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ένας υποψήφιος για εργασία είναι να βρει από το internet τα site που δημοσιεύουν αγγελίες εργασίας και να να στείλει μαζικά ή στοχευμένα το βιογραφικό του στου διάφορους εργοδότες. Η πρόσβαση στο internet είναι πλέον εύκολη για όλους και αφιερώνοντας λίγο χρόνο και κάνοντας μια καλή έρευνα μπορεί να βρει κανείς όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για τις ευκαιρίες εργασίας ακόμη και για το πώς να προετοιμάσει ένα καλό βιογραφικό.

Καθώς όλες οι διαθέσιμες νέες θέσεις είναι εύκολο να βρεθούν στο Internet από όλους όσους κάνουν αναζήτηση εργασίας, αυτό που πιθανόν κάνουμε εμείς το κάνουν ταυτόχρονα και πολλοί άλλοι υποψήφιοι για να βρουν το επόμενο σταθμό στην καριέρα τους. Για αυτό θα πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους με τους οποίους θα έρθουμε σε επαφή με εργοδότες που πιθανόν να ενδιαφέρονται για προσωπικό.

Παλιότερα ένας υποψήφιος για να στείλει το βιογραφικό του θα έπρεπε να πάρει την εφημερίδα ή ακόμα να πάει από εταιρεία σε εταιρεία, να βρει το υπεύθυνο άτομο για τις προσλήψεις για να παραδώσει το βιογραφικό του και στην συνέχεια να επανέλθει με επικοινωνία από το τηλέφωνο για να μπορέσει να εξασφαλίσει μια συνέντευξη για εργασία.

Ακόμη και σήμερα για να διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες και να επιτύχουμε μια καλή ευκαιρία για την καριέρα μας θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις ενέργειες ακόμα και αν πρέπει να πάμε αυτοπροσώπως στις εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή μας. Παρ' όλα αυτά η τεχνολογία και το Internet είναι σύμμαχος μας και με μεγάλη ταχύτητα το βιογραφικό μας μπορεί να βρεθεί, χωρίς κανένα κόστος, σε μεγάλο αριθμό εταιρειών. Για παράδειγμα στο site της randstad δημοσιεύουμε αγγελίες εργασίας για εταιρείες που αναζητούν προσωπικό. Η διαδικασία για να στείλετε το βιογραφικό σας είναι πολύ απλή και ολοκληρώνεται σε μερικά click.

Αφού καταχωρήσετε το βιογραφικό σας μπορείτε να κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας. Ακόμη και αν τα προσόντα σας δεν ταιριάζουν στις θέσεις εργασίας το βιογραφικό σας θα παραμείνει καταχωρημένο στην βάση μας και θα είναι διαθέσιμο για αξιολόγηση αμέσως μόλις προκύψει μια νέα θέση στην οποία θα ταιριάζουν τα προσόντα σας και η εμπειρία σας.

Πρώτου όμως είμαστε σε θέση να κάνουμε το οτιδήποτε θα πρέπει να προετοιμάσουμε και να ανανεώσουμε το βιογραφικό μας για να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να το στείλουμε σε ένα εργοδότη και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον που θα οδηγήσει σε μια συνέντευξη εργασίας.