Τα δεδομένα σχετικά με την εργασία στην Ελλάδα  έχουν αλλάξει ριζικά, τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας μεγάλη αβεβαιότητα στο ανθρώπινο δυναμικό ως προς την αναζήτηση εργασίας . Αντίστοιχα ο τομέας της απασχόλησης και σε άλλες χώρες δείχνει να μην έχει επανέλθει ακόμα σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Μελλοντικά, δεν θα είναι περίεργο να υπάρξει αυξητική τάση για τις θέσεις προσωρινής απασχόλησης και μερικής απασχόλησης  αλλά και μείωση των θέσεων για μόνιμη απασχόληση τόσο για εργαζόμενους που σκέφτονται σύντομα να ξεκινήσουν την καριέρα τους , όσο και για έμπειρους επαγγελματίες που είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα.

Όσο και αν όλοι μας ευελπιστούμε σύντομα να επανέλθουν οι αγορές σε ρυθμούς ανάπτυξης, παρ’ όλα αυτά  θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προκύπτουν στον κόσμο της εργασίας.

Ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία δεν θα πρέπει να  αποθαρρύνονται από θέσεις εργασίας για πρακτική ή part time. Σε παρά πολλές περιπτώσεις από ανάλογες θέσεις έχουν ξεκινήσεις σημαντικές   καριέρες για πολλά στελέχη. Αντίστοιχα, θα πρέπει πέραν των ακαδημαϊκών γνώσεων και τις επαγγελματικής εμπειρίας  να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και τις ικανότητες μας και σε τι πραγματικά είμαστε καλοί, γιατί πιθανόν μέσα από τις πραγματικές ικανότητες να έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάποιες μελλοντικές επαγγελματικές ευκαιρίες.

Randstad hellas -ευρεση εργασίας