Η εύρεση εργασίας είναι μία διαδικασία που χρειάζεται πέρα από χρόνο, καλή οργάνωση και θετική αντιμετώπιση. Οι προτάσεις που θα βρείτε πιο κάτω επικεντρώνονται στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Χρησιμοποιώντας τες, θα μπορέσετε να αυξήσετε την πιθανότητα να γίνει πιο δελεαστικό το βιογραφικό σας και να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας.

  1. Δημιουργήστε μία επαγγελματική διεύθυνση e-mail με το ονοματεπώνυμό σας ή έστω κάποιο από τα δύο, είτε στην περίπτωση που δεν έχετε καθόλου e-mail, είτε στην περίπτωση που δεν φαίνεται επαγγελματικό (π.χ., έχετε κάποιο υποκοριστικό).
  2. Μην ξεχνάτε να συμπεριλάβετε το e-mail σας στο βιογραφικό σας.
  3. Δημιουργήστε μια δική σας σελίδα στο internet.
  4. Γράψτε σε κάποιο επαγγελματικό blog σχετικό με τον τομέα σας.
  5. Εγγραφείτε σε sites εύρεσης εργασίας, όπως στο site της Randstad
  6. Χρησιμοποιήστε τα social media, όπως το Facebook, το LinkedIn και το Xing, για να δικτυωθείτε και να προβάλλετε τον εαυτό και τις επαγγελματικές σας δυνατότητες.
  7. Δικτυωθείτε διαδικτυακά. Γίνετε μέλη επαγγελματικών ομάδων, εταιριών, οργανισμών που σας ενδιαφέρουν, μιλήστε με επαγγελματίες, εκφράστε την επαγγελματική σας άποψη.
  8. Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τον τομέα σας. Να είστε συνέχεια σε επαφή με τις νέες εξελίξεις.
  9. Είστε ιδιαίτερα καλός σε κάτι; Έχετε κάποια διάκριση; δημοσίευση; Μη διστάσετε να το αναφέρετε ώστε να το γνωρίσουν κι άλλοι. Με προσοχή μόνο για να μην υπερβάλλετε ή το υπερτονίσετε και καταλήξετε στο αντίθετο αποτέλεσμα.
  10. Το αντίθετο θα πρέπει να γίνεται με τις αδυναμίες σας. Προστατέψτε τον εαυτό σας και αποφύγετε την έκθεση σε τρίτους.