Τι διαφοροποιεί εκείνον που βρίσκει γρήγορα δουλειά σήμερα από εκείνον που καθυστερεί; Μη βιαστείτε να απαντήσετε «ο τρόπος αναζήτησης εργασίας» γιατί πολλές φορές δεν είναι εκεί η διαφορά.

Υπάρχουν υποψήφιοι που αναζητούν λιγότερο οργανωμένα εργασία και δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο στην σύνταξη του βιογραφικού τους, αλλά βρίσκουν αρκετά γρήγορα κάποια θέση που τους ενδιαφέρει, σε αντίθεση με υποψήφιους που επενδύουν πολύ από τον χρόνο τους στην αναζήτηση δουλειάς, αλλά χρειάζονται αρκετό διάστημα μέχρι να τα καταφέρουν.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που τους διαφοροποιεί; Πέρα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται κάθε εργαζόμενος και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που αυτός ο κλάδος του προσφέρει, πέρα από την εργασιακή προϋπηρεσία που διαθέτει, η διαθεσιμότητα και η προθυμία του να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό από την ιδανική για αυτόν θέση εργασίας, παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Όσο περισσότερες επιλογές αφήνει ένας υποψήφιος στον εαυτό του, τόσο πιθανότερο είναι να βρει μια θέση εργασίας που θα τον καλύπτει και θα του ταιριάζει. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως είναι καλό να κάνετε αίτηση σε θέσεις απασχόλησης για τις οποίες δεν ενδιαφέρεστε ή δεν διαθέτετε τα προσόντα.

Αναζητήστε λοιπόν, θέσεις εργασίας και ενημερωθείτε από τα άρθρα που δημοσιεύουμε στο blog της Randstad για την να οργανώσετε καλύτερα την αναζήτηση εργασίας σας.