Κατά την εύρεση εργασίας, κάθε επαγγελματίας έχει κάποια αδύναμα σημεία τα οποία πρέπει να δουλέψει για να βελτιωθεί στην καριέρα του. Ωστόσο, μπορείτε να παρουσιάσετε τις όποιες αδυναμίες σας με τέτοιον τρόπο ώστε να μην αφήσετε αμφιβολίες για τις ικανότητές σας.

Ακολουθούν τα 3 συχνότερα σημεία που οι περισσότεροι επαγγελματίες καλούνται να βελτιώσουν:

  1. Ανεπαρκής προϋπηρεσία

Είναι σύνηθες φαινόμενο για πολλούς υποψηφίους να μη συμπληρώνουν τα απαραίτητα χρόνια εργασιακής εμπειρίας όταν κάνουν αίτηση σε θέσεις εργασίας, ειδικότερα αν εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταπηδήσουν σε άλλον κλάδο. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς μπορείτε να δώσετε έμφαση στην ικανότητά σας να μαθαίνετε γρήγορα. Υπογραμμίστε τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει σε άλλες περιστάσεις της επαγγελματικής ή προσωπικής ζωής (πχ. συμμετοχή σε φοιτητικές ομάδες ή σε εθελοντικές οργανώσεις).

  1. Κενό στην καριέρα σας

Σε περίπτωση μεγάλης απουσίας σας από την αγορά εργασίας, είναι σημαντικό να δείξετε ότι παραμείνατε ενεργός/-η. Μια ιδέα είναι να ξεκινήσετε σεμινάρια ενίσχυσης δεξιοτήτων σε τομείς που σας ενδιαφέρουν ή να εγγραφείτε σε κάποιον εθελοντικό οργανισμό. Έτσι, θα δείξετε ότι ενδιαφέρεστε να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας, ακόμα και στον ελεύθερό σας χρόνο.

  1. Συχνή αλλαγή εργοδοτών

Αν και η μεγάλη παραμονή ενός υπαλλήλου στην ίδια εταιρεία αρχίζει να σπανίζει ως φαινόμενο, η συχνή αλλαγή εργοδοτών μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν μπορείτε να δεσμευτείτε. Μια συμβουλή για να το αντιμετωπίσετε αυτό, είναι να υπογραμμίσετε ότι αυτές οι συχνές αλλαγές σας έχουν δώσει μια ευρεία γκάμα γνώσεων και δεξιοτήτων, συνδυάζοντας εμπειρίες από διαφορετικούς κλάδους και εργασιακά περιβάλλοντα.