Ήρθε η ώρα να επιλέξετε με ποιο αντικείμενο εργασίας θέλετε να ασχοληθείτε όταν βγείτε μελλοντικά στην αγορά εργασίας; Έχετε ακούσει χιλιάδες συμβουλές για τον τρόπο επιλογής του εργασιακού τομέα στον οποίο θα απασχοληθείτε; Μπορείτε να επιλέξετε σωστά αρκεί να έχετε στο μυαλό σας κάποια βασικά βήματα.Το πρώτο βασικό στοιχείο που πρέπει να έχετε υπόψιν είναι να αξιολογήσετε ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας και ποιος τομέας εργασίας σας ενδιαφέρει περισσότερο. Ένα παραπάνω βήμα είναι να μελετήσετε τις τάσεις της αγοράς εργασίας γιατί πολλές φορές, οι νέοι μπαίνουν στη διαδικασία να επιλέξουν αντικείμενο σπουδών και απασχόλησης χωρίς να έχουνε ερευνήσει καθόλου τις σύγχρονες τάσεις, με αποτέλεσμα να ακολουθούν σπουδές που μπορεί να έχουν κάποιο «όνομα» αλλά δεν έχουν παρά μικρό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας.

Ένα ακόμα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο είναι οι νέοι να επιλέγουν αντικείμενο εργασίας μόνο επειδή ο τίτλος των σπουδών τους φάνηκε ενδιαφέρων χωρίς να κάνουν καμία περεταίρω έρευνα για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Μία πολύ καλή λύση σε αυτόν τον προβληματισμό είναι να μάθουμε για το συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας μέσα από τις περιγραφές εργασίας που μπορούν να μας δώσουν πιο πολλές λεπτομέρειες για τη φύση της εργασίας. Η πηγή πληροφόρησης των περιγραφών εργασίας είναι το Διαδίκτυο. Αυτός ο τρόπος θα δώσει και μία εικόνα σχετικά με κάποιες απαιτήσεις ή ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος τομέας εργασίας ώστε να είστε απόλυτα ενημερωμένοι για τη φύση της εργασίας που θα κληθείτε να ακολουθήσετε.

Ένα μυστικό ακόμα είναι να ζητήσετε απόψεις ανθρώπων που ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη καριερα και αγαπούν το αντικείμενο τους. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε ενήμεροι και για τα θετικά και για τα αρνητικά στοιχεία της καριέρας που θέλετε να ακολουθήσετε. Και μην ξεχνάτε, όσο περισσότερη έρευνα κάνετε για το αντικείμενο εργασίας με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε, τόσο πιο προετοιμασμένοι θα είστε για την καριέρα σας!

Στο http://www.randstad.gr υπάρχουν θέσεις εργασίας που μπορεί να σας ενδιαφέρει να στείλετε το βιογραφικό σας.

Αν είστε εργοδότης μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες hr που προσφέρουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210670523