Όταν ψάχνετε δουλειά υπάρχουν κάποια μικρά μα ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που μπορεί να σας κάνουν να ξεχωρίσετε από άλλους υποψήφιους. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά που προσέχουν περισσότερο οι σύμβουλοι επιλογής ανθρώπινου δυναμικού.

  1. Να αναφέρετε ποια προσόντα κατέχετε από αυτά που υπάρχουν στην αγγελία εργασίας. Οι υποψήφιοι που κάνουν αυτή τη σύγκριση δείχνουν πως λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τι ψάχνει ο εργοδότης και τι προσφέρουν εκείνοι. Και όταν έχουν όλα τα απαιτούμενα προσόντα, τότε πιθανόν να είναι οι υποψήφιοι που η εταιρία αναζητά.
  2. Να περιλαμβάνετε σε όσα αρχεία στείλετε (βιογραφικό, συνοδευτική επιστολή, αίτηση) τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας. Έτσι, όχι μόνο θα μπορούν εύκολα να επικοινωνήσουν μαζί σας οι σύμβουλοι επιλογής ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και θα δείχνετε συνεπείς και σταθεροί.
  3. Να έχετε μελετήσει την εταιρία, το όραμα, την αποστολή, τις αξίες, τις αρχές της. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να παρουσιάσετε ένα προφίλ του εαυτού σας περισσότερο ταιριαστό με την εταιρία.
  4. Να κοιτάξετε ξανά και ξανά το βιογραφικό σας για να διορθώσετε τυχόν λάθη στην ορθογραφία, τη σύνταξη, την έκφραση.
  5. Να φροντίσετε το βιογραφικό σας να διαβάζεται εύκολα και να γίνεται εύκολα κατανοητό. Οι ενότητες να παρουσιάζονται με σωστή σειρά και με ανάλογο τρόπο μεταξύ τους.
  6. Να χρησιμοποιείτε μετρήσιμα αποτελέσματα για να υποστηρίξετε τα επιτεύγματά σας.
  7. Να συμπεριλαμβάνετε μία στοχευμένη στη θέση, ενδιαφέρουσα, σύντομη και περιεκτική συνοδευτική επιστολή.
  8. Αν δεν λάβετε απάντηση μετά από κάποιες μέρες, επικοινωνήστε με τον σύμβουλο στον οποίο στείλατε το βιογραφικό και τη συνοδευτική σας επιστολή για να μάθετε για την πορεία της επιλογής. Με αυτόν τον τρόπο -αλλά χωρίς υπερβολές!- θα δείξετε το ενδιαφέρον σας για τη θέση και την εταιρία. Προσέξτε να μη γίνετε ενοχλητικοί και να μη δώσετε την εντύπωση πως είστε απελπισμένοι.

Βρείτε κι άλλες πληροφορίες στο /blog μας για το πώς θα γίνετε ο κατάλληλος υποψήφιος. Αν έχετε ήδη κάλύψει τα παραπάνω βήματα μπορείτε να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας στο Randstad Hellas