Μπορώ να βρω απασχόληση χωρίς βιογραφικό; Πιθανόν για κάποιες θέσεις εργασίας το βιογραφικό μπορεί να μην απαραίτητο, αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελεί την στάνταρ πρακτική μας, καθώς έτσι δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάποιες θέσεις εργασίας που θα μας ζητηθεί η αποστολή βιογραφικού.

Στην σημερινή αγορά εργασίας οι αγγελίες για απασχόληση δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα και με διαφορετικούς τρόπους. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εταιρείες που δημοσιεύουν μια θέση εργασίας θα μας ζητήσουν με κάποιο τρόπο να καταγράψουμε τα στοιχεία μας έτσι ώστε, ακόμα και αν δεν μας επιλέξουν για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας, να μπορούν να μας εντοπίσουν εύκολα εφόσον προκύψει κάποια ανάγκη μελλοντικά. Αυτό θα πρέπει σίγουρα να ληφθεί υπόψη  εφόσον απευθυνθείτε σε εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού.

Αν θεωρείτε ότι το να διαμορφώσετε ένα βιογραφικό είναι κάτι που δεν απαιτείται για την ειδίκευση σας, σκεφθείτε ότι σε αρκετές περιπτώσεις θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τα επαγγελματικά σας στοιχεία, οπότε δημιουργώντας ένα βιογραφικό   θα έχετε ένα πρότυπο το οποίο και θα μπορείτε πάντα να ακολουθείτε.

Στην περίπτωση πάλι που δεν διαθέτεται ηλεκτρονικό υπολογιστή ή δεν γνωρίζεται τον τρόπο για να φτιάξετε το βιογραφικό σας, ένας φίλος ή κάποιος από το κοντινό σας περιβάλλον σίγουρα θα μπορεί να προσφέρει την βοήθεια του.