Το να ανήκουμε στην κατηγορία των ανέργων σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για κανένα καθώς δεν έχουμε καριέρα και απασχόληση , οι οικονομικές απολαβές είναι περιορισμένες ενώ και η κατάσταση για τις νέες θέσεις εργασίας δεν δείχνει ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Σίγουρα όμως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και διαφορετικός τρόπος σκέψης το όποιο θα πρέπει να βρούμε για να (αγγελιεσ εργασιασ) διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες μας για την εύρεση εργασίας και του επόμενου σταθμού στην καριέρα μας . Κάτι το οποίο αυτό το διάστημα θα πρέπει να σίγουρα να εκμεταλλευτούμε είναι η τεχνολογία και το Internet το οποίο αποτελεί μια σημαντική πηγή γνώσης και πληροφοριών για εργασία (εργασία στην Ελλάδα).

Μπορούμε να ξεκινήσουμε κάνοντας ένα τεστ καταλληλότητας καριέρας (career aptitude test) με το οποίο μπορούμε μέσα από αξιολογήσεις που γίνονται μέσο Internet να λάβουμε μια εικόνα για τα που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις επαγγελματικές μας ικανότητες αλλά και την καριέρα την οποία έχουμε αναπτύξει. Στο Internet μπορούμε να βρούμε πολλές τέτοιες αξιολογήσεις οι οποίες διατίθενται δωρεάν.

Επιπλέον για να βάλουμε ένα πλάνο στην αναζήτηση εργασίας μπορούμε να ενημερωθούμε από άρθρα και συμβουλές που δημοσιεύονται από ειδικούς του ανθρώπινου δυναμικού, από εταιρείες συμβούλων, από συμβούλους hr αλλά και να επισκεφθούμε τα websites των εταιρειών εύρεσης προσωπικού για να δούμε τις τάσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Τέλος, αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε ακόμα καλύτερα αυτό το διάστημα μπορούμε να βρούμε σεμινάρια ή όπως πλέον είναι γνωστά ως webinars μέσο των οποίων μπορούμε να βελτιώσουμε (μερικη απασχοληση) τις ικανότητες μας σε πολλούς τομείς όπως οι ξένες γλώσσες , οι γνώσεις στον υπολογιστή Η/Υ (word, excel, powerpoint, access κλπ) αλλά και θέματα σχετικά με ειδικότητες όπως Πωλήσεις, Marketing , Λογιστική, Πληροφορική, Engineering, Ανθρώπινο Δυναμικό, Γραμματειακή υποστήριξη, Εξυπηρέτηση πελατών, Logisitics και Παραγωγή.

H Randstad προσφέρει υπηρεσιές hr