Η χρήση του διαδικτύου στην αναζήτηση αγγελιών εργασίας διευρύνεται πλέον όλο και περισσότερο. Όλο και περισσότεροι υποψήφιοι αναζητούν έτσι εργασία και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια να κάνετε κάτι ακόμα καλύτερο για να γίνετε αποτελεσματικότεροι στην αναζήτησή σας.

  1. Ανεβάστε το βιογραφικό σας στη βάση δεδομένων εταιριών που προσφέρουν υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Randstad (www.randstad.gr/ο-λογαριασμός-μου/εγγραφή/εγγραφή.htm).
  2. Ανεβάστε το βιογραφικό σας σε sites αναζήτησης εργασίας.
  3. Φροντίστε το όνομα του ηλεκτρονικού αρχείου του βιογραφικού σας να μπορεί να δώσει μία εντύπωση για το τι αναζητάτε και όχι απλά να λέει ανανεωμένο βιογραφικό.doc ή βιογραφικό σημείωμα
  4. Γράψτε άρθρα σχετικά με τον επαγγελματικό σας τομέα και δημοσιεύστε τα σε  sites ή forums. Δείξτε πως γνωρίζετε για το αντικείμενο.
  5. Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό προφίλ σε sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως το LinkedIn και το Xing.
  6. Ενημερώνετε το προφίλ σας ανάλογα με τις δραστηριότητές σας. Είναι καλό να μπορούν να δουν περισσότεροι άνθρωποι άρθρα που δημοσιεύετε, σεμινάρια που παρακολουθείτε, κτλ.
  7. Δείξτε προσοχή στο τι μπορούν να δουν άτομα εκτός -αλλά και εντός- του δικτύου σας σε sites κοινωνικής δικτύωσης,

Το διαδίκτυο με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να γίνει ένας πραγματικά καλός σύμμαχος στην αναζήτηση εργασίας. Βρείτε ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά, στο www.randstad.gr/blog .