Έχετε προβληματιστεί επειδή έχει έρθει η ώρα να αναζητήσετε για πρώτη φορά εργασία και να διεκδικήσετε να μπείτε σε κάποιο εργασιακό χώρο; Οργανωθείτε σωστά και θα βρείτε μία πρώτη θέση εργασίας!

Καταρχήν, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η αναζήτηση εργασίας, για πρώτη φορά, μπορεί να αποτελέσει μία ανχοτική κατάσταση, καθώς οι συνθήκες που χαρακτηρίζουν την αγορά εργασίας την παρούσα περίοδο, έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας. Γι’ αυτό και θα πρέπει να οπλιστείτε με επιμονή και επιμονή και να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια γιατί η αναζήτηση εργασίας μπορεί να αποτελέσει μια χρονοβόρα διαδικασία και να μην αποφέρει αποτελέσματα με την πρώτη προσπάθεια. Παρακάτω παρατίθενται κάποιες οδηγίες οι οποίες δεν αποτελούν «συνταγή» αλλά θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε σωστά και να περάσετε τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, χωρίς άγχος.

• Διερευνήστε ποιος τομέας εργασίας θα σας ενδιέφερε να απασχοληθείτε. Είναι το πρώτο βασικό βήμα και με αυτόν τον τρόπο, θα γλυτώσετε χρόνο αλλά και άγχος μη στέλνοντας βιογραφικό σε αγγελίες εργασίας που δε σας ενδιαφέρουν.

• Ψάξτε αγγελίες εργασίας τόσο σε παραδοσιακά μέσα αναζήτησης εργασίας όσο και στο Διαδίκτυο. Μην περιοριστείτε εκεί γιατί κάποιες εταιρίες δε δημοσιεύουν αγγελία όταν τους προκύψει κάποια κενή θέση εργασίας.

• Εκμεταλλευτείτε πλήρως και σωστά το δίκτυο σας. Ενημερώστε ότι ψάχνετε για εργασία και δώστε με λεπτομέρειες το αντικείμενο εργασίας στο οποίο ενδιαφέρεστε να απασχοληθείτε. Μη διστάσετε να αξιοποιήσετε και τυχόν γνωριμίες που μπορεί να έχει το δίκτυο σας γιατί δεν ξέρετε ποτέ από ποια πηγή θα προέλθει η ευκαιρία σας να καλύψετε κάποια θέση εργασίας.

• Προσεγγίστε κάποια εταιρία στελέχωσης Ανθρώπινου Δυναμικού η οποία θα διευκολύνει την επαφή σας με τις εταιρίες και την προώθηση του βιογραφικού σας.

• Τέλος, μην αρνηθείτε αν σας παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία για προσωρινή απασχόληση γιατί μπορεί να σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη της  σας,καριέρας περεταίρω δικτύωση και δεν αφήνετε κενά διαστήματα στο βιογραφικό σας.