Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μια αγγελία για εργασία είναι στα Αγγλικά ; Οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί, οι υποψήφιοι όμως για εργασία δεν δείχνουν σε αυτή την λεπτομέρεια την απαιτούμενη προσοχή με αποτέλεσμα να στέλνουν βιογραφικό και την συνοδευτική επιστολή μόνο στα Ελληνικά, ενώ η θέση εργασίας απαιτεί ξεκάθαρα κάτι άλλο.

Συνήθως ο βασικότερος λόγος που  μια αγγελία για εργασία είναι στα Αγγλικά είναι γιατί ο εργοδότης επιθυμεί να εντοπίσει κατά πόσο οι υποψήφιοι αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις που αναγράφονται, αλλά και γιατί περιμένουν το βιογραφικό του υποψήφιου για εργασία στα Αγγλικά.

Παράλληλα σε αρκετές περιπτώσεις πλέον, ακόμα και σε αμιγώς Ελληνικές εταιρείες, υπάρχουν στελέχη που λαμβάνουν τις αποφάσεις  για το ανθρώπινο δυναμικό τα οποία δεν μιλάνε Ελληνικά. Επίσης, στην αγορά εργασίας υπάρχουν πολυεθνικές εταιρείες στις οποίες το εργασιακό περιβάλλον απαρτίζεται από στελέχη που προέρχονται από διαφορετικές  χώρες.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν μια θέση εργασίας την χειρίζεται εταιρία εύρεσης και αξιολόγησης προσωπικού. Σε αυτήν την περίπτωση ο τελικός εργοδότης μπορεί να έχει καταγράψει στις απαιτήσεις της θέσης, τόσο για μια πρώτη εικόνα για την χρήση των Αγγλικών, όσο και για τους λόγους που ήδη αναφέραμε οτί επιθυμεί να λάβει το βιογραφικό και την συνοδευτική επιστολή από τους επικρατέστερους υποψηφίους στην Αγγλική γλώσσα.

Καθώς κάποιες φορές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, δώστε την απαραίτητη προσοχή στην αναζήτηση εργασίας και μην αφήνετε κάποια στοιχεία να περνάνε απαρατήρητα, έτσι ώστε να μην χάνετε τις  ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν .