Πιθανόν να είστε σε αναζήτηση απασχόλησης και να περιμένετε να χτυπήσει το τηλέφωνο προκειμένου να σας δοθεί η ευκαιρία για μια συνέντευξη εργασίας. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται αρκετοί υποψήφιοι. Τι θα μπορούσε, όμως, να σας κάνει να διαφοροποιηθείτε από τους υπόλοιπους και να κερδίσετε «πόντους» κατά την διαδικασία επιλογής προσωπικού, αλλά και στη συνέντευξη για την εκάστοτε θέση εργασίας;

Πέρα από τον τρόπο που αναζητάτε τις θέσεις απασχόλησης που σας ενδιαφέρουν, ο τρόπος που διοχετεύετε τον χρόνο που διαθέτετε μέχρι να βρείτε εργασία, μπορεί να σας οδηγήσει στα θετικά αποτελέσματα. Και τι εννοούμε με αυτό;

Μπορείτε να οργανώσετε τον χρόνο σας ώστε να αναζητάτε δουλειά σα να ήταν πλήρης απασχόληση και παράλληλα να ασχολείστε με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και θα μπορούσαν να αποτελούν επιπρόσθετα προσόντα σας για να αυξήσετε τις επιλογές σε θέσεις απασχόλησης.

  • Μάθετε ή βελτιώστε το επιπέδο χρήσης κάποιας ξένης γλώσσας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, τυφλού συστήματος δαχτυλογράφησης. Στο internet υπάρχουν διαθέσιμα πολλά δωρεάν εργαλεία με τα οποία μπορείτε να εξασκηθείτε.
  • Παρακολουθήστε σεμινάρια σε πωλήσεις, λογιστική, και ό,τι άλλο θα μπορούσε να σας ενδιαφέρει και να σας προσφέρει επιπλέον δεξιότητες.
  • Φροντίστε τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας. Γυμναστείτε, και περιποιηθείτε την εμφάνισή σας για να δείχνετε όσο τον δυνατόν καλυτέρα στην περίπτωση που προκύψει συνάντηση σας νε κάποιο εργοδότη.
  • Αφιερώστε χρόνο στο να επικοινωνήσετε με ανθρώπους με τους οποίους έχετε καιρό να μιλήσετε. Γνωρίστε περισσότερους και δικτυωθείτε καλύτερα. Ενημερώστε τους για το ότι είστε σε αναζήτηση εργασίας και ρωτήστε αν γνωρίζουν κάτι, χωρίς, φυσικά, να γίνεστε πιεστικός.

Παραμείνετε ενεργητικοί και δημιουργικοί και αξιοποιήστε τον χρόνο που δεν εργάζεστε εποικοδομητικά για να είστε ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση εργασίας.