Διαβάζοντας  συμβουλές που απευθύνονται σε  εργαζόμενους που βρίσκονται στην αναζήτηση εργασίας, σε αρκετές περιπτώσεις συναντάμε άρθρα που αναφέρουν  πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς για να βρει δουλειά είναι αρχικά να διαμορφώσει μια λίστα με επιθυμητές θέσεις εργασίας, βάζοντας κατά προτεραιότητα πιο ψηλά τις ιδανικές εργασίες και προς το τέλος εκείνες που δεν επιθυμεί και τόσο.

Μία λίστα με θέσεις εργασίας πιθανόν να ακούγεται σαν κάτι τετριμμένο, μόνο, όμως, όταν γίνει  μια καταγραφή θα δούμε πού πραγματικά μπορούμε να στοχεύσουμε και να διαμορφώσουμε αντίστοιχα το πλάνο καριέρας μας.

Ένα παράδειγμα για την συγκριμένη συμβουλή  αποτελεί ένας υποψήφιος για εργασία με τον οποίο πρόσφατα συζητούσαμε και μας ενημέρωνε πώς έχει δυσκολευτεί ιδιαίτερα να βρει  εργασία, γιατί οι αιτήσεις και τα βιογραφικά που έχει στείλει σε καταστήματα τροφίμων  δεν έχουν ανταπόκριση . Επιπλέον, ο ίδιος υποψήφιος ανέφερε  ότι  δεν επιθυμεί να σηκώνει βάρη αλλά και να εργάζεται σε αποθηκευτικούς χώρους.

Στην συγκριμένη περίπτωση, αν ο συγκεκριμένος  υποψήφιος  είχε διαμορφώσει μια λίστα με επιθυμητές  θέσεις εργασίας προφανώς η εργασία σε super market δεν θα αποτελούσε την αρχική επιλογή στο πλάνο του.

Επομένως, κάποιες συμβουλές για την εύρεση εργασίας ίσως να βρίσκονται μπροστά μας και είναι εύκολα εφαρμόσιμες, όπως το να πάρουμε ένα χαρτί και στυλό και να διαμορφώσουμε μία λίστα.