Τάση των τελευταίων χρόνων που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη άνθηση στη χώρα μας είναι η εύρεση εργασίας μέσα από το διαδίκτυο αλλά και η ηλεκτρονική ανάρτηση αγγελιών για διαφορετικές θέσεις εργασίας. Αυτή η τάση αποτελεί σημαντική βοήθεια για άτομα που είτε ξεκινούν να ψάχνουν για εργασία είτε αναζητούν εργασία  για μεγάλο διάστημα μέσω πιο παραδοσιακών μεθόδων αναζήτησης, αρκεί να εκμεταλλευτούν πλήρως αλλά και σωστά τις ευκαιρίες που τους προσφέρουν.

Έχει αποδειχθεί τελευταία ότι μία  σημαντική μέθοδος προώθησης του εαυτού σας που θα ενδυναμώσει τις πιθανότητες σας να αποκτήσετε την καριέρα που ονειρεύεστε και θα σας φέρει πιο κοντά με εργοδότες και με την απόκτηση εργασίας είναι η δημιουργία προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)  όπως το LinkedIn, το Twitter,το Facebook.

Αρκετές εταιρίες, ανάμεσα τους και η randstad, έχουν δημιουργήσει την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανακοινώσουν τις νέες θέσεις εργασίας, να δικτυωθούν με εταιρείες και εργοδότες αλλά και να έρθουν κοντά με υποψήφιους για εργασία που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν δύσκολο .

Σε κάθε περίπτωση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει να λειτουργούν προς όφελος της εργασίας και της καριέρας. Για να έχει αποτελέσματα όμως αυτός ο τρόπος εύρεσης εργασίας θα πρέπει η σελίδα που θα δημιουργηθεί στο μέσο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να χαρακτηρίζεται πάντα από σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Εξίσου σημαντικό με το βιογραφικό και την παρουσία μας στο social media είναι to e-mail που θα χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνούμε με τους πιθανούς εργοδότες, το οποίο καλό θα ήταν να αναγραφτεί και στην προσωπική σας σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διεκδικείστε την καριέρα που θέλετε: δικτυωθείτε διαδικτυακά, συμμετέχετε σε συζητήσεις που αναρτώνται στα blogs των διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναδείξτε τον επαγγελματισμό σας με τις πληροφορίες που παρέχετε για τον εαυτό σας και κερδίστε τις εντυπώσεις των μελλοντικών εργοδοτών σας για να κερδίσετε και τη θέση εργασίας που θέλετε!!