Όταν οι υποψήφιοι για εργασία ξεκινούν να βρουν νέα απασχόληση προσπαθούν επικεντρωθούν στο ποια είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αναζήτηση εργασίας   Από έρευνα που διεξήγαγε η Randstad στα γραφεία της στην Αθήνα, 25% των ανδρών και 23% των γυναικών υποψήφιων στην αγορά εργασίας χρησιμοποιούν μόνο το internet για την αναζήτησή τους.

Το internet είναι το πιο σύγχρονο μέσο για την αναζήτηση εργασίας. Γι’ αυτόν τον λόγο πιθανόν να το επιλέγει ο ένας στους τέσσερις υποψήφιους ως το μόνο μέσο. Είναι, όμως, γεγονός πως μόνο ένα ποσοστό των θέσεων εργασίας ανακοινώνονται ως αγγελίες είτε στο internet, είτε σε εφημερίδες.

Τι χρειάζεται, λοιπόν, να κάνει ένας υποψήφιος για να αυξήσει τις πιθανότητες να μάθει έγκαιρα για κάποια θέση εργασίας πέρα από αυτές που βλέπει στο internet; Να δικτυωθεί. Οι συνάδελφοι, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι γνωστοί, μπορούν να βοηθήσουν λέγοντας για κάποια θέση απασχόλησης που άνοιξε στην εταιρία όπου οι ίδιοι εργάζονται.

Επίσης, οι εταιρίες που παρέχουν υπηρεσιες ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Randstad, μπορούν να βοηθήσουν ανακοινώνοντας -ακόμα και καθημερινά- νέες θέσεις εργασίας . Η Randstad κάνοντας χρήση των social media και προκειμένου να βοηθήσει στην ενημέρωση και δικτύωση των υποψηφίων με την αγορά εργασίας, βρίσκεται στο Facebook, το LinkedIn, το Twitter, το Xing. Μη χάσετε, λοιπόν, την ευκαιρία να μεγαλώσετε τον κύκλο γνωριμιών σας και να αυξήσετε τις πιθανότητες να μάθετε για θέσεις απασχόλησης που πιθανόν να μην ανακοινωθούν ποτέ επίσημα.