Στην εύρεση εργασίας κάποιοι εργαζόμενοι καταφέρνουν και απασχολούνται με ευκολία, ενώ άλλοι δυσκολεύονται ιδιαίτερα. Γιατί κάποιοι βρίσκουν δουλειά αμέσως; Τι είναι αυτό που κάνουν διαφορετικά; Σε αυτό το ερώτημα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μια απόλυτη απάντηση.

Κάθε υποψήφιος ενεργεί στην αναζήτηση εργασίας σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια οργάνωσης, αποφασίζει για το ποια θα είναι η δραστηριότητα του για να εντοπίσει τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και προωθεί αντίστοιχα το βιογραφικό του στους πιθανούς εργοδότες.  Το αν τελικά θα αξιολογηθεί θετικά και προκύψει προσφορά για εργασία, αυτό είναι αποτέλεσμα αρκετών παραγόντων τους οποίους δεν μπορούμε απαραίτητα και να επηρεάσουμε.

Για τον λόγο αυτό η προσοχή μας θα πρέπει να είναι στραμμένη στα στάδια της αξιολόγησης που μπορούμε εμείς να καθορίσουμε για να βελτιώσουμε τις πιθανότητες μας, όπως η οργάνωση ενός πλάνου, η διαμόρφωση του βιογραφικού, η προετοιμασία πριν από την συνέντευξη εργασίας, η δικτύωση κλπ.

Μην χάνετε χρόνο λοιπόν. Αναζητείστε  θέσεις εργασίας και οργανωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα από τα άρθρα που δημοσιεύουμε στο blog της Randstad.