Η εύρεση εργασίας, όπως κάθε απαιτητική διαδικασία, έχει τα «μυστικά» της. Εάν θεωρείτε πως κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, αλλά δεν έχετε λάβει ακόμα κάποια θετική απάντηση, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε για αλλαγή και κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις:

  • Να κάνετε αιτήσεις κατευθείαν σε εταιρίες που θα σας ενδιέφερε να εργαστείτε.
  • Να παραδίδετε οι ίδιοι το βιογραφικό σας για κάποια θέση εργασίας που θα σας ενδιέφερε πραγματικά και για την οποία διαθέτετε τα προσόντα.
  • Εμπιστευτείτε τους συμβούλους εταιριών παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, όπως η Randstad και καταχωρείστε το βιογραφικό σας στα site των συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού.
  • Να συμμετέχετε σε οτιδήποτε θα μπορούσε να σας παρέχει περισσότερη πληροφόρηση και καλύτερη κατανόηση του επαγγελματικού σας τομέα (π.χ., σεμινάρια, μετεκπαίδευση, αρθρογράφηση σε blog, κτλ.).
  • Να δικτυώνεστε και να διατηρείτε επικοινωνία με ανθρώπους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον σύνδεσμό σας με την αγορά εργασίας με οποιοδήποτε τρόπο.

Οι παραπάνω αποτελούν εναλλακτικές συμβουλές για την εύρεση εργασίας και δεν μπορούν από μόνες τους να εξασφαλίσουν μια μελλοντική εργασία. Σε αυτές τις προτάσεις δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να παραμείνετε αισιόδοξοι να συνεχίσετε την προσπάθειά σας με συστηματικότητα και να προσπαθείτε να βρίσκετε νέους τρόπους για να προσεγγίσετε υποψήφιους εργοδότες . Ακόμα περισσότερες συμβουλές για την εύρεση εργασίας μπορείτε να βρείτε στο www.randstad.gr/blog