Βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας  ; Περνάτε μέρος της μέρας σας αξιολογώντας θέσεις εργασίας και  αγγελίες ; Όταν ψάχνετε για δουλειά, θα πρέπει να θυμάστε ότι για να περάσετε στο στάδιο της συνέντευξης, πέρα από το να στείλετε το βιογραφικό σας για την κάλυψη θέσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, είναι να δώσετε την ευκαιρία σε έναν πιθανό εργοδότη να μπορεί να σας προσεγγίσει.

Όταν προκύπτει μία κενή θέση εργασίας σε μία εταιρία, ο υπεύθυνος του Ανθρώπινου Δυναμικού καλείται να επεξεργαστεί και να αξιολογήσει πληθώρα από βιογραφικά για να προχωρήσει στην επιλογή του πιο καταλληλότερου υποψηφίου. Συνεπώς, το να παίρνετε κάθε μέρα για να ζητήσετε πληροφορίες  σχετικά με την τύχη του βιογραφικού σας δεν είναι η πιο ιδανική λύση. Προτιμότερο θα είναι να πάρετε μία φορά, κάποιες μέρες μετά την αποστολή  του βιογραφικού σας και να ζητήσετε πληροφορίες. Σε περίπτωση που το βιογραφικό σας δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα, αφήστε κάποιο τηλέφωνο στο οποίο θα μπορούν να σας καλέσουν.

Επειδή ο χρόνος του στελέχους που κάνει την αρχική αξιολόγηση είναι πολύτιμος και περιορισμένος αποφύγετε να δώσετε στοιχεία επικοινωνίας στα οποία δεν θα μπορέσει να σας βρει. Αν και ακούγετε δεδομένο  κάποιο υποψήφιοι δεν καταγράφουν τα πλήρη στοιχεία τους. Μην φοβηθείτε να καταγράψετε το κινητό σας τηλέφωνο στο βιογραφικό. Σκεφτείτε ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι αρχικές συνεντεύξεις εργασίας γίνονται τηλεφωνικά

Τέλος, μην παρουσιάσετε μεγάλη δυσκολία  ως προς το διακονονισμό της ώρας και μέρας συνάντησης, δεν είστε ο μοναδικός υποψήφιος που διεκδικεί τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Randstad : υπηρεσιες ανθρωπινου δυναμικου