Για το αποτέλεσμα που μπορούμε να έχουμε κατά την εύρεση εργασίας δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς, καθώς δεν υπάρχει η μαγική συνταγή. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει την διαφορά είναι η πραγματική προσπάθεια που μπορούμε να καταβάλουμε για να βρούμε απασχόληση.

Εφόσον, αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στην αναζήτηση εργασίας, τότε η δραστηριότητα μας θα πρέπει να δείχνει ότι έχουμε τον έλεγχο και ότι είμαστε πραγματικά αφοσιωμένοι σε αυτό τον σκοπό. Αν το τελευταίο βιογραφικό που στείλαμε ήταν πριν ένα μήνα τότε μπορεί να συμβαίνουν τα εξής:

  1. Αναζητάμε θέσεις εργασίας για τις οποίες αυτή την περίοδο δεν υπάρχει ζήτηση.
  2. Το πλάνο που έχουμε διαμορφώσει, προβλέπει ότι έχουμε ακόμα περιθώριο μέχρι να στείλουμε το επόμενο βιογραφικό μας.
  3. Πιθανόν δεν είναι πρώτη μας προτεραιότητα να βρούμε εργασία.

Για την πρώτη περίπτωση η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει τις ανάγκες τις αγοράς. Παρ’ όλα αυτά και χωρίς να φτάνουμε σε σημείο απόγνωσης, ίσως μετά από κάποιο σημείο να πρέπει να δούμε και άλλες επιλογές, όπως η προσωρινή απασχόληση, ημιαπασχόληση ή οι θέσεις εργασίας σε άλλες ειδικότητες.

Για την δεύτερη περίπτωση γενικότερα είναι προτιμότερο το πλάνο μας να μην έχει κενά γιατί πιθανό έτσι να δημιουργηθούν ευκαιρίες που θα χάσουμε.

Τέλος για την τρίτη περίπτωση την επόμενη φορά που θα σας ρωτήσουνε αν όντως αναζητάτε εργασία θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά πριν δώσετε την απάντηση σας.