Διαβάζοντας τις διαφορετικές συμβουλές και ακούγοντας τις υποδείξεις από το κοντινό μας περιβάλλον μπορεί να εξασφαλίσουμε το επόμενο βήμα στην καριέρα μας, αλλά κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί για κάτι. Παρακάτω καταγράφονται δύο απόψεις που μπορεί να μας κάνουν να επαναπαυτούμε κατά τη εύρεση εργασίας   .

1. Η εύρεση εργασίας εξαρτάται αποκλειστικά στο βιογραφικό και την συνοδευτική επιστολή.

Σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι το τέλειο βιογραφικό και η εξαιρετικά γραμμένη συνοδευτική επιστολή δεν έχουν απαραίτητα ανοίξει όλες τις πιθανές πόρτες εργασίας. Σε κάποιες περιπτώσεις το να υπάρχουν συστάσεις για τις ικανότητες και την επαγγελματική σας εμπειρία μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο σημαντικό στοιχείο από οποιαδήποτε λεπτομέρεια στο βιογραφικό. Ένα κακό γραμμένο βιογραφικό πιθανόν να μην προκαλέσει το ενδιαφέρον ενός εργοδότη, αλλά και το βιογραφικό που θα έχει συνταχθεί σωστά δεν είναι σίγουρο ότι θα μας εξασφαλίζει την επόμενη θέση εργασίας.

Αν ένας εργαζόμενος αποτελούσε ένα brand, αυτό που θα πρέπει να τον ενδιαφέρει είναι να βρει τον τρόπο για να αποδείξει on-line, off-line και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις ότι το profile του ταιριάζει με την απαιτήσεις μίας θέσης εργασίας.

2. Το Internet είναι το μοναδικό εργαλείο που χρησιμοποιείτε για την εύρεση θέσεων εργασίας.

Διαβάζοντας αρκετά άρθρα σχετικά με την εύρεση προσωπικού ένα μεγάλο μέρος αυτών αναφέρουν ότι σε μεγάλο ποσοστό οι νέες θέσεις εργασίας δεν ανακοινώνονται μέσο internet. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον θέλουμε να ξεχωρίσουμε από το πλήθος θα πρέπει να δοκιμάσουμε και εναλλακτικούς τρόπους για να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες εργασίας . Πιθανόν να χρειαστεί να βάλουμε τον εαυτό μας σε δύσκολη θέση και να χρειαστεί να ξεκολλήσουμε από την οθόνη του υπολογιστή μας . Αυτό μπορεί να γίνει ακολουθώντας μερικά από τα παρακάτω:

  • •Σηκώστε το τηλέφωνο και προκαλέστε εσείς την επικοινωνία με πιθανούς εργοδότες.
  • Ζητήστε συστάσεις και συστατικές επιστολές από εργοδότες, προϊσταμένους ή πελάτες με τους οποίους έχετε συνεργαστεί.
  • Κάντε μια λίστα με τις εταιρίες που θα θέλατε να εργαστείτε. Με την βοήθεια των social media εντοπίστε εκείνους που μπορεί να ενδιαφερθούν για το profile σας.
  • Επικοινωνήστε με το κοντινό σας περιβάλλον (καθημερινό, οικογενειακό, επαγγελματικό, φοιτητικό περιβάλλον κλπ)
  • Μην διστάσετε να παραβρεθείτε σε ημερίδες, παρουσιάσεις ή επαγγελματικές συναντήσεις όπου θα μπορείτε να έρθετε σε άμεση με εργοδότες ή υπευθύνους προσλήψεων.

Επειδή η διαδικασία εύρεσης εργασίας και προσωπικού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στον ανθρώπινο παράγοντα καμία πρακτική δεν μπορεί να εξασφαλίσει απόλυτα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σημαντικό είναι να μπορούμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα που έχουμε από τις επιλογές μας και εφόσον χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές και να προσπαθούμε με κάτι διαφορετικό.

Kαταχωρήστε το βιογραφικό σας εύκολα στο /ο_λογαριασμός_μου/εγγραφή/εγγραφή.htm