Σίγουρα οι τρέχουσα οικονομική κατάσταση μπορεί να να μην μας βοηθάει στο να εξασφαλίσουμε το επόμενο βήμα στην καριέρα μας. Για κάθε θέση εργασίας πιθανόν να υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι που μπορεί να διεκδικούν τον ίδιο ρόλο με εμάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια μας για να βρούμε την θέση εργασίας στην οποία θα μας κάνουν πρόταση συνεργασίας.

 

Για να μην τα αποδίδουμε όλα στην οικονομική κρίση και πριν φτάσουμε στο σημείο να σηκώσουμε τα χέρια θα χρειαστεί να αλλάξουμε στρατηγική ή πιθανό και τρόπο σκέψης για την εύρεση εργασίας.

 

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες τους οποίους δεν μπορούμε να επηρεάσουμε κατά την διάρκεια της αναζήτησης εργασίας, υπάρχουν και κάποιοι που πιθανόν να μπορούμε να τους μεταβάλουμε όπως:

  • τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουμε τον εαυτό μας σε μια συνέντευξη εργασίας
  • τον τρόπο με τον οποίο προετοιμαζόμαστε και κάνουμε έρευνα για τους εργοδότες που μας ενδιαφέρουν.
  • τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε την αναζήτηση για εντοπίσουμε τις διαθέσιμες αγγελίες εργασίας
  • τις θέσεις εργασίας στις οποίες στοχεύουμε.

Άμα έχετε φτάσει στο σημείο να θεωρείτε ότι η προσπάθειες σας δεν έχουν αποτέλεσμα, πιθανόν να πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο κάνετε τα πράγματα.

 

Μπορεί ο κόσμος της εργασίας να μην έχει το ίδια χαρακτηριστικά με παλιότερα. Σίγουρα όμως υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας στις οποίες οι εργοδότες αναζητούν προσωπικό και τις οποίες θα πρέπει εσείς να τις ανακαλύψετε αλλά και να προκαλέσετε το ενδιαφέρον για να σας καλέσουν σε μία συνέντευξη εργασίας. Μηχανή αναζήτησης εργασίας στο Randstad Hellas