Η εύρεση εργασίας είναι μία διαδικασία που απαιτεί αφοσίωση και υπομονή. Κατά την αναζήτηση εργασίας, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένους παράγοντες στους οποίους, εάν δώσετε βάση μπορείτε να επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Οι αγγελίες για δουλειά αφορούν πολλούς κλάδους και ο κάθε υποψήφιος πρέπει να βρει εκείνες που ταιριάζουν στο επαγγελματικό του προφίλ και στις δεξιότητές του. Για την αποτελεσματική εύρεση εργασίας, ένας υποψήφιος πρέπει να έχει ακολουθήσει συγκεκριμένα βήματα. Αρχικά, πρέπει να διαθέτει ένα δυνατό βιογραφικό σημείωμα. Μην ξεχνάτε πως κάθε θέση εργασίας απαιτεί από τους εργαζομένους διαφορετικά προσόντα. Η εργασία στις πωλήσεις απαιτεί πειθώ και άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες. Αντίθετα, η γραμματειακή υποστήριξη επικεντρώνεται στις ικανότητες του υποψηφίου σχετικά με την αντίληψη στη λεπτομέρεια και τη γρήγορη και αποτελεσματική δεξιότητά του να χειρίζεται δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις.   Ποια είναι, ωστόσο, 5 βασικά tips που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να οδηγηθείτε σε μία αποτελεσματική εύρεση εργασίας;  

  • Καταλήξτε σε αυτό που θέλετε να ασχοληθείτε

  Η εύρεση εργασίας πρέπει, αρχικά, να χαρακτηρίζεται από την επιμονή σας να ασχοληθείτε με αυτό που θέλετε. Βρείτε τον κλάδο στον οποίο θέλετε να απασχοληθείτε και σας αρέσει και αφοσιωθείτε σε αυτόν. Αναζητήστε σχετικές αγγελίες εργασίας και δείτε κατά πόσο ταιριάζουν τα προσόντα σας με την περιγραφή της θέσης. Η καριέρα που θέλετε να ακολουθήσετε, πρέπει πρώτα απ’ όλα να βασίζεται σε κάτι που σας αρέσει και που έχετε τη διάθεση να εξελίξετε. Εάν καταφέρετε να το προβάλλετε στο βιογραφικό σας και, στη συνέχεια, στη συνέντευξη εργασίας τότε είναι πολύ πιθανό να βρείτε την ιδανική εργασία για εσάς.  

  • Προετοιμάστε αντίστοιχα το βιογραφικό σας

  Σε πολλά άρθρα της Randstad αναφέρουμε χρήσιμα tips για τη σύνταξη του βιογραφικού σας, πληροφορίες που πρέπει να συμπεριλάβετε και άλλα στοιχεία που πρέπει να αφαιρέσετε. Ωστόσο, υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία που θα σας "δώσουν πόντους" στο βιογραφικό σας. Το πρώτο είναι η εμφάνισή του. Πρέπει να είναι εύκολα αναγνώσιμο και χωρίς ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη. Το δεύτερο στοιχείο που πρέπει να προσέξετε στην εύρεση εργασίας, είναι να συμπεριλάβετε προσόντα και skills που ταιριάζουν με τη συγκεκριμένη θέση. Μην ξεχνάτε ότι οι εργοδότες λαμβάνουν πολλά βιογραφικά σε καθημερινή βάση και περιμένουν να δουν τις απαραίτητες πληροφορίες που θα τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον για να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας.  

  • Τελειοποιήστε τα skills σας

  Η τελειοποίηση των δεξιοτήτων σας είναι κάτι που αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμο για εσάς και για την επαγγελματική σας εικόνα. Εάν, κατά την εύρεση εργασίας, κάνετε αιτήσεις και σας καλέσουν σε μία συνέντευξη, μπορείτε να προβάλλετε τις ικανότητές σας και να αποδείξετε πώς κάνουν το «ταίριασμα» με τα προσόντα που απαιτεί η θέση.  

  • Στοχεύστε στις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν

  Κατά την εύρεση εργασίας, προσπαθήστε να στοχεύσετε στις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν. Προσπαθήστε να έρθετε σε επαφή με την εταιρεία και μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για αυτή. Ποιες είναι οι αξίες της; Η εταιρική της κουλτούρα; Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της; Έχει λάβει βραβεία ή διακρίσεις; Όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμα ώστε να καταλήξετε κι εσείς εάν όντως σας ενδιαφέρει. Η καριέρα σας μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και με εργασία προσωρινής απασχόλησης, και εκεί να δείξετε ότι επιθυμείτε να συνεχίσετε την καριέρα σας στην ίδια εταιρεία. Διαβάστε εδώ τα οφέλη που έχει η προσωρινή εργασία.  

  • Επικεντρωθείτε στα πρόσφατα εργασιακά σας επιτεύγματα

  Οπωσδήποτε η εργασιακή σας εμπειρία είναι σημαντικός παράγοντας κατά την εύρεση εργασίας και σε μία συνέντευξη. Ωστόσο, τα πρόσφατα εργασιακά σας επιτεύγματα ίσως είναι αυτά που συμβαδίζουν περισσότερο με τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, Στη διάρκεια της εργασιακής σας πορείας, ξεκινήσατε διαφορετικά, με λιγότερη εμπειρία και, στη συνέχεια, η εικόνα σας άλλαξε. Ο επαγγελματισμός σας βελτιώθηκε, οι στόχοι σας εξελίχθηκαν και γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για την εργασία που σας ενδιαφέρει.   Η εύρεση εργασίας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και προβολή των δεξιοτήτων σας μπορεί να γίνει μία συναρπαστική εμπειρία και να σας οδηγήσει σε αυτό που θέλετε να κάνετε. Μπείτε τώρα στο site της Randstad και κάντε αίτηση στις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν!