Παρά το γεγονός ότι η εύρεση εργασίας αποτελεί μια συνεχή δραστηριότητα, ακόμα και αν κατά την εορταστική περίοδο χαλαρώσατε την προσπάθεια σας, τώρα θα πρέπει να οργανωθείτε και πάλι για να διεκδικήσετε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν το 2012.

Πρώτου ξεκινήσετε όμως θα χρειαστεί αρχικά να αξιολογήσετε την προσπάθεια που έχετε καταβάλει μέχρι τώρα και να κρίνετε την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που έχετε ακολουθήσει στην αναζήτηση εργασίας. Αν δεν είχατε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, πιθανόν τώρα είναι η στιγμή για να ανανεώσετε το πλάνο σας και την προσέγγιση σας.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δείτε το βιογραφικό σας και να προβείτε σε αλλαγές η προσθήκες που θα το κάνουν πιο ελκυστικό για τους εργοδότες. Έμφαση θα πρέπει επίσης να δοθεί και στην δημιουργία επαγγελματικών προφίλ στα social media για να γίνει το βιογραφικό σας διαθέσιμο στις ηλεκτρονικές αναζητήσεις.

Τέλος η ανάπτυξη του δικτύου των επαφών σας, καθώς και η προσέγγιση των ήδη υπαρχόντων επαγγελματικών και φιλικών σας επαφών προς ενημέρωση σχετικά με την αναζήτηση σας για εργασίας είναι πιθανό να σας φέρει πιο κοντά σε ενδιαφέρουσες προτάσεις ή νέες συνεργασίες.

Ενημερωθείτε σήμερα στο http://www.randstad.gr για τις θέσεις εργασίας που διαχειρίζεται η Randstad.