Καθημερινά οι υποψήφιοι για εργασία γίνονται αποδέκτες μηνυμάτων για την αγορά εργασίας, τα οποία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία αλλά και σιγουριά για την εύρεση δουλείας στις παρούσες συνθήκες.

Παρ’ όλα αυτά και καθώς η εύρεση εργασίας είναι μια διαδικασία που μπορεί για κάποιους να αποδειχθεί δύσκολή ακόμα και σε περιόδους που οι τάσεις στην αγορά είναι ιδιαίτερα θετικές, θα χρειαστεί να έχουμε πάντα ένα εναλλακτικό πλάνο αλλά και το περιθώριο να κινηθούμε με ευελιξία.

Το να εργαστούμε σε τομέα άγνωστο σε εμάς ή να στείλουμε το βιογραφικό μας σε θέσεις εργασίας για τις οποίες δεν έχουμε κάποια προηγούμενη εμπειρία δεν σημαίνει ότι πάντα ότι θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε στην περίπτωση που δεν έχουμε ακόμα κάποια προσφορά για εργασία μπορείτε πάντα να βρείτε κάποιες απαντήσεις από τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Ποιες είναι οι δεξιότητες που διαθέτω;
  • Οι γνώσεις μου και οι ικανότητες μου ταιριάζουν σε κάποια διαφορετική ειδικότητα ή κλάδο;
  • Μια εταιρία μπορεί να έχει όφελος από όσα έχω να προσφέρω;
  • Μια εταιρία που δεν βρίσκετε στις πρώτες επιλογές σας θα κατανοήσει  από το βιογραφικό σας ότι μπορείτε να προσφέρεται και σε ένα διαφορετικό ρόλο;

Στην αναζήτηση εργασίας καλό είναι να σκεφτόμαστε και πέραν του συνηθισμένου αλλά και να βρίσκουμε τρόπους για να εντοπίζουμε πιθανές ευκαιρίες για δουλειά. Βρείτε τις νέες θέσεις εργασίας στο http://www.randstad.gr.