Το αποτελεσματικό networking μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο στην εξέλιξη της καριέρας σας, αλλά και στην εύρεση εργασίας. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι μια νέα επαγγελματική γνωριμία μπορεί να διατηρηθεί και να συμβάλλει θετικά στην καριέρα σας.

Σας έχει συμβεί να βρίσκεστε σε ένα συνέδριο ή ένα event και να γνωρίζετε νέα πρόσωπα τα οποία εργάζονται σε εταιρείες που θαυμάζετε, ή διαθέτουν ένα background το οποίο σας εμπνέει; Μετά λοιπόν από μια ενδιαφέρουσα συνομιλία, πώς μπορείτε να διατηρήσετε την επικοινωνία σας και -γιατί όχι- να θέσετε τις βάσεις για μια μελλοντική συνεργασία;

  1. Κρατήστε σημειώσεις

 Δεν εννοούμε μια μακροσκελή λίστα. Ωστόσο, κάποια βασικά στοιχεία του ανθρώπου που γνωρίσατε πρόσφατα και θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί του –όπως ένα project το οποίο ετοιμάζει ή κάποιο πρόγραμμα το οποίο τον ενδιαφέρει- μπορούν να φανούν πολύ σημαντικά όταν θα συναντηθείτε εκ νέου. Μια σύντομη σημείωση μπορεί να σας σώσει από την προσπάθεια σας να θυμηθείτε κάποια από τα στοιχεία που είχαν συζητηθεί και μπορούν να διευκολύνουν την επικοινωνία σας.

  1. Συνδεθείτε σε επαγγελματικό δίκτυο

 Τα επαγγελματικά social media όπως το LinkedΙn είναι ένας καλός τρόπος να διατηρήσετε και να ενισχύσετε το networking σας μετά από μια συνάντηση που πραγματοποιήσατε. Παράλληλα, μέσω αυτών των δικτύων μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις μιας εταιρείας που σας ενδιαφέρει και γιατί όχι να ζητήσετε κάποιες συστάσεις.

  1. Βάλτε υπενθύμιση

 Εάν ήδη εργάζεστε τότε πιθανόν να γνωρίζετε πολλούς νέους επαγγελματίες σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Πώς όμως μπορείτε να διατηρήσετε την επικοινωνία μαζί τους με στόχο την αμοιβαία ενίσχυση της εργασίας σας; Ακόμα και η υπενθύμιση επικοινωνίας –κάποιους μήνες ή εβδομάδες μετά την επικοινωνίας σας-  σε ένα online ημερολόγιο όπως το google calendar μπορεί να σας βοηθήσει. Περά από ευχές για ονομαστική γιορτή ή γενέθλια, ένα ενδιαφέρον άρθρο, ένα συνέδριο ή ακόμα και μια πρόταση συνεργασίας μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για μια παραγωγική συζήτηση.

Αναζητείτε περισσότερες συμβουλές για τη συνέντευξη εργασίας ή τη σύνταξη ενός βιογραφικού; Διαβάστε περισσότερες στο blog μας! Θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας; Δείτε όλες τις νέες θέσεις εργασίας μας.