Οι εξεταστική φτάνει στο τέλος και οι διακοπές ξεκινάνε για μαθητές και φοιτητές. Το διάστημα που δεν πραγματοποιούνται μαθήματα είναι ιδανική περίοδος για τους φοιτητές να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τον χρόνο τους βρίσκοντας μια θέση εργασίας την οποία θα μπορούν να κάνουν είτε παράλληλα με τις σπουδές είτε στο διάστημα των διακοπών.

Στην περίπτωση που υπάρχει το ενδιαφέρον για την εύρεση μιας θέσης εργασίας στην οποία θα απασχοληθούμε κατά την διάρκεια των φοιτητικών χρόνων, θα χρειαστεί να υπάρχει ευελιξία αλλά και διάθεση για εργασία. Έτσι και αλλιώς όταν η εργασιακή μας καριέρα δεν έχει ουσιαστικά ξεκινήσει, το να μας δοθεί η ευκαιρία ακόμα και για μια εργασία απλών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων μόνο οφέλη θα έχει να προσφέρει : Μερικά από αυτά σε τυχαία σειρά είναι :

Εισόδημα:

Ένας σημαντικός λόγος για την επιλογή μιας εργασίας το καλοκαίρι η οποιαδήποτε άλλη περίοδο των σπουδών έχει να κάνει με το εισόδημα. Οι φοιτητές; συνήθως συντηρούνται από τους γονείς τους με αποτέλεσμα αρκετές από τις ανάγκες να μην μπορούν να καλυφτούν. Τι πιο ωραίο τώρα που είναι καλοκαίρι και αφού βρούμε μια εργασία να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που θα μας εξασφαλίσουν τις διακοπές με τους φίλους μας.

Ελευθερία κινήσεων και επιλογών:

Σε αρκετές περιπτώσεις οι νεότεροι έρχονται σε σύγκρουση ή και αντιπαράθεση με τους γονείς τους για τον τρόπο ζωής τους. Αυτό δεν μεταβάλετε ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των σπουδών. Αν όμως προκύψει μια προσωρινή απασχόληση ή ακόμα και αν εξασφαλίσουμε εργασία με μερική απασχόληση θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη ελευθερία στην καθημερινότητα μας αλλά και να μας αντιμετωπίσουν στην οικογένεια μας ως ίσους .

Προσωπικότητα και εμπειρία:

Η εύρεση μιας θέσης εργασίας κατά την διάρκεια των σπουδών αποτελεί πολύ σημαντικό εφόδιο για το μέλλον. Σε αυτό διάστημα όπου διαμορφώνεται η προσωπικότητα μας και στο οποίο λαμβάνουμε γνώσεις, εμπειρίες και πληροφορίες ή εργασία σε οποιοδήποτε επίπεδο μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να μας προσφέρει. Αν για παράδειγμα μας δοθεί η ευκαιρία να εργαστούμε σε ένα call center η μία δουλειά γραφείου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε στην πράξη την εργασία και την συνεργασία σε μια ομάδα, την επικοινωνία με ένα πελάτη, την διαχείριση των διαφόρων αιτημάτων κ.ο.κ

Ο κόσμος της εργασίας

Κατά διαστήματα στα site των αγγελιών (job sites) δημοσιεύονται αγγελίες εργασίας που απευθύνονται σε φοιτητές και αποφοίτους πανεπιστημίων . Μέσα από αυτές τις εργασίες μπορεί να γίνει μια πρώτη επαφή με την πραγματικότητα αλλά και μια επαφή για το τι ζητάνε οι εργοδότες τόσο σε επίπεδο δεξιοτήτων όσο και σε επίπεδο προσωπικότητας. Για περισσότερες συμβουλές για την ευρεση εργασίας επισκεφθείτε το blog της Randstad στο Randstad Hellas