Βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας ; Σκοπεύετε να αποχωρήσετε από εταιρεία στην οποία εργάζεστε αυτή τη στιγμή; Παρόλο που ο πρόσφατος χώρος εργασίας σας μπορεί να μη σας καλύπτει πια και θέλετε να αλλάξετε, δε θα πρέπει να βιαστείτε να κόψετε, ολοκληρωτικά, δεσμούς με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόσασταν. Η διατήρηση της επικοινωνίας θα σας ωφελήσει για πολλούς λόγους.

Καταρχήν, αν αποχωρήσετε, χωρίς να διατηρήσετε μια επαγγελματική σχέση, θα είναι πολύ δύσκολο να ζητήσετε κάποια συστατική επιστολή από προηγούμενο συνάδελφο ή προϊστάμενο, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσετε στη νέα σας εργασία .

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να έρθετε σε επαφή με προηγούμενο συνεργάτη και αν έχουν διαδοθεί χαρακτηρισμοί που δε σας κολακεύουν, δε θα είναι ό,τι καλύτερο για τη νέα σας καριέρα, καθώς όσοι βρίσκονται στον ίδιο τομέα εργασίας γνωρίζονται μεταξύ τους.

Πιθανόν είναι επίσης να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της νέας και της προηγούμενης εταιρίας στην οποία είχατε εργαστεί.

Τέλος, μη σπάσετε τους δεσμούς με την προηγούμενη εταιρία, η οποία σας απασχολούσε, και φροντίστε να φύγετε έχοντας αφήσει θετική εικόνα γιατί μπορεί να βρεθεί να κάνετε αίτηση για μία νέα θέση εργασίας που να σας ενδιαφέρει.