Στις σημερινή αγορά εργασίας αρκετοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν καθημερινά διάφορες προκλήσεις και ζητήματα σχετικά με είτε με την εύρεση νέας εργασίας είτε για την διατήρηση της ήδη υπάρχουσας.

Ένας προβληματισμός τον οποίο σε διαφορετικές συνθήκες δεν θα αντιμετωπίζαμε έχει να κάνει με το αν πρέπει να βρούμε 2 part time εργασίες ή μία full-time εργασία . Σε ένα τέτοια ερώτημα δημιουργούνται δύο τάσεις

Στην σημερινή οικονομική κατάσταση υπάρχει περιθώριο να βρει κάποιος δύο εργασίες ; Υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για κάποιον εργαζόμενο να κάνει δύο εργασίες στις σημερινές απατήσεις της ζωής ; Για αρκετούς εργαζόμενους το να υπάρχει μια εργασία σε επίπεδο μόνιμης απασχόλησης είναι το ιδανικό για την καριέρα τους. Η οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουμε καθημερινά σε αρκετές περιπτώσεις έχει κάνει τους εργοδότες να αλλάξουν τα πλάνα τους για τις προσλήψεις και τις νέες θέσεις εργασίας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι εταιρίες, ακόμα και αν υπάρχουν ανάγκες για νέο προσωπικό, εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικές με την αύξηση των δαπανών τους. Για τον λόγο αυτό εξετάζουν εναλλακτικούς τρόπους για να προσλάβουν νέο προσωπικό μέσω part-time (σε ωράριο) η προσωρινής απασχόλησης (σε διάρκεια).

Για κάποιους άλλους εργαζόμενους όμως που δεν επιθυμούν να εργάζονται σε καθημερινή βάση σε επίπεδο 8ωρης απασχόλησης, η εργασία σε επίπεδο part time μπορεί να τους προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην καθημερινότητα τους. Σε αρκετές περιπτώσεις εργαζόμενοι προτιμούν να κάνουν μία part time εργασία από το να παραμείνουν άνεργοι η να απασχολούνται σε μία εργασία η οποία δεν τους αρέσει.

Βλέποντας την επιλογή κάποιων να εργάζονται σε δύο part time εργασίες μπορεί να καταγραφούν κάποια σημαντικά στοιχεία όπως:

  • Την δημιουργία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Στην περίπτωση που για κάποιο λόγο χαθεί η μία από τις δύο εργασίες πάντα θα υπάρχει μία κάποια στην οποία θα μπορούμε να βασιστούμε.
  • Την δυνατότητα να αποκτήσει κάποιος νέες δεξιότητες αλλά και εργασιακή εμπειρία.

Κάντε την αναζήτηση εργασίας σας μέσα από τις επιλεγμένες θέσεις εργασίας και καταχωρήστε το βιογραφικό σας.