Η διαδικασία της αναζήτησης εργασίας σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύεται ότι είναι πιο δύσκολη από ότι αναμέναμε. Καθώς η καριέρα - εργασία αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μας αν κάποια στιγμή χρειαστεί να αναζητήσουμε νέο εργοδότη θα χρειαστεί να οργανώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε. Μια αρχική προσέγγιση μπορεί να είναι η ακόλουθη:

Καταγράψτε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στα οποία υπερτερείτε.

Είτε από την εμπειρία σας στην εργασία είτε από τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα πιθανόν έως τώρα να έχετε αναπτύξει σε υψηλό επίπεδο χαρακτηριστικά, δεξιότητες, ή γνώσεις οι οποίες θα μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες για έναν εργοδότη. Δημιουργήστε μια λεπτομερή λίστα με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το εργασιακό σας profile θετικό ή αρνητικό . Σκεφτείτε δημιουργικά και κάντε μια ειλικρινή καταγραφή έχοντας στο μυαλό σας το τι χρειάζονται οι εργοδότες και η αγορά εργασίας σήμερα.

Δημιουργήστε ένα βιογραφικό και ένα συνοδευτικό γράμμα με συγκεκριμένη κατεύθυνση

Το να έχουμε ένα βιογραφικό το οποίο θα στέλνουμε σε όποιο job site συναντήσουμε, είναι πολύ πιθανόν να μην βοηθάει τόσο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω για να το προετοιμάσουμε, αλλά πολύ πιθανόν να προκαλέσουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον ενός εργοδότη. Αν για παράδειγμα υπάρχει εργασιακή εμπειρία και στις πωλήσεις και στην εξυπηρέτηση πελατών και θέλουμε να στείλουμε το βιογραφικό μας σε μια θέση εργασίας για πωλήσεις καλό θα είναι να τονίσουμε τις δεξιότητες μας σχετικά με τις πωλήσεις.

Έρευνα των εταιριών που μας ενδιαφέρουν

Προτού στείλουμε το βιογραφικό μας είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τις λεπτομερείς σχετικά με την δραστηριότητα, το σκοπό, τα προϊόντα και ότι άλλο είναι διαθέσιμο για την εταιρία που θέλουμε να δείξουμε το ενδιαφέρον μας. Σημαντικό επίσης είναι ο τρόπος που πιθανόν δημοσιεύει τις αγγελίες εργασίας της μία εταιρία. Από μία έρευνα στις αγγελίες μπορεί να βρει κανείς τις λέξεις κλειδιά που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το τι επιθυμεί να βρει ο εργοδότης. Η έρευνα για τους εργοδότες είναι επίσης σημαντική και πριν κάνουμε μία συνέντευξη εργασίας . Φαντάζεστε να μας προκύψει μια εργασία για ένα εργοδότη ο οποίος πουλάει ένα προϊόν για το οποίο είμαστε εντελώς αρνητικοί. Μήπως τότε θα χάσουμε τον χρόνο μας ;

Job sites με θέσεις εργασίας για συγκεκριμένους κλάδους

Το internet τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την εύρεση εργασίας. Τελευταία παρουσιάζονται job sites τα οποία καταχωρούν θέσεις μόνο για προγραμματιστές ή μόνο για λογιστές ή άλλες ειδικότητες . Εφόσον το ενδιαφέρον σας είναι για κάποιους συγκεκριμένους κλάδους θα πρέπει να δείτε αν στο internet έχει δημιουργηθεί το αντίστοιχο site διαφορετικά στο http://www.randstad.gr θα βρείτε όλες τις νέες θέσεις εργασίας.