Αν αυτό το διάστημα ήσασταν χωρίς εργασία θα συνεχίζατε τώρα την αναζήτηση εργασίας ή θα ξεκινάγατε πάλι μετά το καλοκαίρι; Ένα τέτοιο δίλημμα στην πραγματικότητα δεν θα πρέπει να υπάρχει αν δεν θέλουμε να χάνουμε ευκαιρίες για εργασία.

Εφόσον επιθυμούμε να βρούμε απασχόληση, θα πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχίσουμε το πλάνο μας για την εύρεση εργασίας, γιατί ακόμα και αν έχουμε μπει στους καλοκαιρινούς μήνες, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι εργοδότες μπορεί να κάνουν προσλήψεις αυτό το διάστημα προσφέροντας προσωρινή απασχόληση για να καλύψουν εποχικές ή έκτακτες ανάγκες. Σε άλλες περιπτώσεις η διαδικασία για εύρεση και αξιολόγηση προσωπικού μπορεί να ξεκινάει από τώρα, έτσι ώστε να γίνει επιλογή στελεχών που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Ακόμα και εταιρίες που θα θελήσουν να καλύψουν θέσεις εργασίας ή να ξεκινήσουν και πάλι τις συνεντεύξεις για την εύρεση προσωπικού μετά το καλοκαίρι, πολύ πιθανόν να δώσουν προτεραιότητα σε βιογραφικά που θα έχουν αξιολογηθεί από παλιότερα και να μην χάσουν χρόνο σε για να κάνουν αξιολόγηση σε νέα βιογραφικά.

Έτσι αυτό το διάστημα μπορείτε επίσης να το εκμεταλλευτείτε για να καταχωρήσετε σε διάφορα web site το βιογραφικό σας, όπως το http://www.randstad.gr