Βρίσκεστε σε διαδικασία που ψάχνετε για δουλειά; Διαβάζετε αγγελίες εργασιας (aggelies) και στέλνετε το βιογραφικό σας σε θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα; Οι συνθήκες που επικρατούν, στην αγορά εργασίας καθιστούν ακόμα πιο σύνθετη και πιο χρονοβόρα την αναζήτηση εργασίας  (find a job), η οποία απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη υπομονή και επιμονή εκ μέρους του υποψηφίου.

Δεν είναι λίγες οι φορές (ergasia) που ένας υποψήφιος για την εργασία, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, νιώθει να βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το μυστικό είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα, όσο ψάχνουμε για δουλειά, να είμαστε οπλισμένοι με υπομονή και επιμονή και να κρατάμε στο μυαλό μας τα παρακάτω σημεία:

  • Να έχουμε γνώση των ικανοτήτων μας. Για να βρούμε την εργασία (ergasia) που μας ικανοποιεί πρέπει να ξέρουμε σε ποιους τομείς είμαστε καλοί και σε ποιους όχι.
  • Να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό (douleia) μας και στις ικανότητες μας. Η εύρεση εργασίας δεν προϋποθέτει μόνο την επίγνωση των ικανοτήτων μας αλλά και την πίστη μας σε αυτές ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε τον εαυτό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Τέλος, θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με τους (employment) στόχους που έχουμε ως προς την καριέρα  (kariera) μας, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί ως προς την αναζήτηση εργασίας και θα γλιτώσουμε τον εαυτό μας από περιττό ξόδεμα χρόνου και δυνάμεων.

"Συμβουλοι ανθρωπινου δυναμικου  - Randstad Hellas "