Η αναζήτηση εργασίας μπορεί να είναι μια μακρά και στρεσογόνος διαδικασία. Ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποθαρρυνθείτε και να αποπροσανατολιστείτε από το στόχο σας. Είναι σημαντικό να παραμείνετε θετικοί κατά τη διάρκεια της αναζήτησής σας και να θυμάστε ότι μπορεί να υπάρξουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους δεν προχώρησε η αίτηση σας για μια θέση εργασίας, οι οποίοι είναι εκτός του δικού σας έλεγχου.

Το ενδεχόμενο το προφίλ σας να μην ταιριάζει στις απαιτήσεις ενός εργοδότη είναι πάντα ένα ενδεχόμενο, ωστόσο η στρατηγική πρόσληψης, οι ανάγκες αλλά και το διαθέσιμο budget μιας εταιρείας είναι παράγοντες οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με εσάς και το βιογραφικό σας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο σας παραθέτουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παραμείνετε θετικοί και ψύχραιμοι στην εύρεση εργασίας και  να συνεχίσετε την αναζήτησή σας:

  1. Προετοιμαστείτε καλά

Στο blog της Randstad σας παραθέτουμε συχνά άρθρα με συμβουλές για κάθε στάδιο της αναζήτησης της νέας εργασίας σας. Από το πώς να συντάξετε ένα βιογραφικό μέχρι πώς να επιτύχετε σε μια συνέντευξη εργασίας και πώς να εντυπωσιάσετε τους συναδέλφους σας. Όποια θέση εργασίας κι αν στοχεύετε, η σωστή προετοιμασία θα σας μειώσει το άγχος και θα σας ενισχύσει με αυτοπεποίθηση.

  1. Φτιάξτε μια λίστα με στόχους

Η λίστα αυτή μπορεί να αφορά τις εταιρείας που θα θέλατε να εργαστείτε, ένα σύντομο πλάνο καριέρας, εργασιακές θέσεις που στοχεύετε αλλά και δεξιότητες που θέλετε να ενισχύσετε. Σίγουρα η εργασία σας επιτελεί βιοποριστικούς σκοπούς, ωστόσο εάν καταφέρετε να βρείτε μια δουλειά την οποία θα αγαπήσετε πραγματικά, η αίσθηση νοήματος στην καθημερινότητα σας θα είναι ανεκτίμητη.

  1. Μην υποτιμάτε το networking

Για τις θέσεις εργασίας της Randstad, λόγω διαφάνειας η βασική προϋπόθεση για να λάβουμε το βιογραφικό σας είναι να εγγραφείτε στο site μας και να υποβάλλετε το βιογραφικό σας. Ωστόσο, οι recruiters μας είναι ενεργοί και στα social media και θα χαρούν να επικοινωνήσετε μαζί τους. Τέλος, ξεκινήστε να παρευρίσκεστε σε ημερίδες και συνέδρια τα οποία σας ενδιαφέρουν πραγματικά και αφορούν τις δεξιότητες σας. Αφενός να ενισχύσετε τις δεξιότητες σας και αφετέρου θα γνωρίσετε ανθρώπους οι οποίοι ίσως να μπορούν να σας βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας.

  1. Δημιουργήστε ένα blog, μια ιστοσελίδα ή ένα portfolio

Αυτή η συμβουλή δεν ταιριάζει σε όλους τους εργασιακούς κλάδους, ωστόσο το να δημιουργήσετε ένα δείγμα βασισμένο στη δουλειά σας μπορεί να αποτελέσει ιδανικό συμπλήρωμα ενός σωστά δομημένου βιογραφικού. Παραδείγματος χάριν, ενδιαφέρεστε να εργαστείτε στον κλάδο της επικοινωνίας και του marketing; Γιατί να μη δημιουργήσετε το δικό σας blog όπου θα γράφετε τα δικά σας άρθρα; Αυτό θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την παραγωγικότητα σας δημιουργικά αλλά και να βελτιωθείτε καθώς είναι πολύ πιθανό να λάβετε και ένα προσωπικό feedback από τους αναγνώστες σας.

Ίσως όμως το σημαντικότερο όλων είναι να πιστέψετε στον εαυτό σας και να μην σταματήσετε να εξετάζετε τις νέες θέσεις εργασίας στη Randstad που μπορεί να σας ενδιαφέρουν και να ταιριάζουν στο προφίλ σας.